Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soukromá dramata: Zločin a trest

10. 09. 2010 | Televizní tipy

Opravdové příběhy ze života, otevřené zpovědi

Obětí zločinu se může stát kdokoliv. A každý si zřejmě položí otázku: Proč právě já? Je to osud? Nebo jenom nešťastná náhoda? Nabízí se ještě jedna otázka. Má se člověk smířit se zločinem? Nebo proti němu má bojovat, i když se zdá, že nad ním nemá šanci vyhrát? Další pohnuté příběhy z cyklu Soukromá dramata uvidíte už v pátek 10. září ve 21.10 na Primě. Tentokrát jimi provede reportér Janek Kroupa.

Fotograf David Neff projel křížem krážem celý svět a svým objektivem zachytil momenty z různých válečných konfliktů a katastrof. Nikdy by ho ale nenapadlo, že ta nejhorší tragédie v jeho životě se stane přímo v jeho rodině, v domě, kde se narodil a kde žije dodnes.

Jeho sestru Irenu před více než dvěma lety uškrtil její vlastní manžel Robert Neff Novák přímo v domě elektrickým kabelem. Tělo vzápětí zakopal v lese. Tři týdny pak předstíral, že zmizelou ženu a matku tehdy rok a půl staré holčičky hledá. Vyšetřovatelé se správně domnívali, že malá Dominika byla se vší pravděpodobností svědkem vraždy. Výpověď od ní ale čekat nemohli. A důkazy nebyly.

Robert Neff Novák vyvěšoval plakáty se svou zmizelou manželkou a s policií maximálně spolupracoval. Švagr David ale přesto od první chvíle tušil, že má Robert se zmizením své ženy co do činění. K vraždě se Robert Neff Novák nakonec přiznal. Malá Dominika byla svěřena do péče Ireninu bratrovi Davidovi. Konečně se jí podařilo zapomenout na prožitou hrůzu a je z ní zase šťastná holčička. Její biologický otec dostal třináctiletý trest. Co se ale stane, až z vězení vyjde? Co udělá David Neff, až svého švagra potká někde na ulici?

Rodina Vébrova o osudových shodách okolností leccos ví. Na začátku 90. let bratrovi Martinovi a Alešovi v Podještědí vrátili usedlost, na které začali hospodařit. Nechyběla jim chuť tvrdě pracovat, ale ani nápady. Na základě jednoho z nich během pár let vybudovali golfové hřiště, které zhruba dva roky celkem úspěšně provozovali. Pak měl ale bratr Martin autonehodu, jejíž následky má dodnes. Rok poté kvůli zmanipulovanému konkurznímu řízení o všechno přišli a během hodiny se museli vystěhovat. Víc než osm let se rodina snaží získat ztracený majetek zpátky.


Není to poprvé, co Vébrovi o všechno přišli, před mnoha lety něco podobného zažil jejich dědeček, když přišel o statek kvůli kolektivizaci. Babička třicet let psala dopisy a bojovala proti nespravedlnosti. Proto se Aleš nevzdává. Jak dopadne soud, který má rozhodnout o dalším osudu celé rodiny? Vrátí jim zpět zabavený majetek?

Dívejte se na další díl cyklu Soukromá dramata. Už v pátek 10. září ve 21.10 na Primě.

Hrdinou Soukromých dramat se může stát se svým výjimečným, silným příběhem každý. Sledovat budeme vyprávění lidí bez ohledu na rozdíly v jejich sociálním postavení, rase, náboženském vyznání, pohlaví, sexuální orientaci, příslušnosti k politickým, názorovým, zájmovým nebo profesním skupinám.

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !