Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Španělsko plné flamenga, býčích zápasů a příjemných lidí

24. 07. 2009 | Vaše tipy
Španělsko patří mezi jednu z nejrozmatitějších a nejzajímavějších zemí. Můžete zde navštívit hory, přírodní parky, pláže a bezpočet historických památek. Každý si tady najde to své, ať už se radší věnujete turistice nebo lenošíte na pláži.

Typické pro Španělsko je vášnivé flamengo, tradiční býčí zápasy a příjemní lidé. Jejich mentalita je naprosto odlišná od té naší, při velkém a dobrém obědě se pravidelně schází celá rodina od sestřenic až po babičky. Nejdůležitější částí dne pro Španěly je jejich siesta, která trvá zhruba hodinu. V tu chvíli jako by se zastavil čas, ulice jsou liduprázdné. Nepotkáte zde ani jedno auto a všude panuje naprostý klid a ticho - jediné co můžete zaslechnout je cvrlikání nějakého ptáčka. Za to večer oplývají Španělé velkou energií, ulice jsou přeplněné a kdo nevyrazí za nočním životem jako by nebyl.

Dovolená ve ŠpanělskuZa návštěvu stojí snad každý kout této přenádherné země. Naleznete zde několik stylů, například exotickou Andalúsii, hornatou Galícii, rozmanité Katalánsko, temperamentní Valencii nebo hrdé Baskicko.

Ke Španělsku také náleží námi velmi navštěvované a oblíbené Kanárské ostrovy. Tyto ostrovy jsou sopečného původu a leží asi 100km od Maroka. Turistická sezóna zde probíhá prakticky po celý rok, vzhledem k příznivému klimatu a teplotě, která ani v zimě neklesá pod 20°C. Nejznámější ostrovy jsou: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarotte a Fuerteventura. Dalším soustrovím jsou Baleárské ostrovy, kam patří Ibiza, Mallorca, Menorca nebo Formentera. Zajímavostí je, že tyto ostrovy nejsou sopečného původu, ale jedná se o pokračování Andaluského pohoří. Turistická sezóna je zde o něco kratší, ale zima je mírná. Další ostrovy jsou Azorské ostrovy, které leží ve středním Atlantiku. Jsou sopečného původu a celý rok zde panuje příjemné klima a málo srážek.

Pokud ještě nevíte kam o prázdninách, Španělsko je idealním místem. Cenově je Španělsko také přijatelné a dá se tady i kempovat, pokud by jste se rozhodli jet na vlastní pěst.

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nejlepší místo kam se ráda vracím. Letos bych chtěla letět o prázkách tak doufám že to vyjde..Musí jinak mě trefí. Miluji to zde, hlavně v noci vyražte ven stojí to za to. Tahle temě je pro mě ideální protože ráda dlouho spím, potřebuji čas na jídlo, dodržování siesty mi vyhovuje, odpoledne k moři a večer se projít nebo nákupy a v noci někam vyrazit a vrátit se až když se rozednívá. Smajlík Takpvý lenošný zbůsob života Smajlík nádherná země je tam všechno.
Obrázek uživatelky
profil
krásne miesto
Obrázek uživatelky
profil
Ve Španělsku jsme byli před 2.lety a učarovalo mi, písčitá pláž uchvacující, zase bych jela znovu.
Obrázek uživatelky
profil
moc radi vzpominame a plno hezkych zazitku, kterym se dodnes smejeme.....v Barcelone jsme zbloudili od nasi vypravy...ale dobre to dopadlo
Obrázek uživatelky
profil
Jo tak tam bych se chtěla podívat. Letos jsem stihla jen Tunis ale doufám že se mi podaří se sem brzy podívat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles