Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špatně se vám spí? Nepijte odpoledne kávu, spěte nazí a neberte si do ložnice telefony

16. 08. 2016 | Domácnost
Podle mezinárodního průzkumu Gfk je nespavost druhým nejběžnějším zdravotním problémem hned po nachlazení. Nejvíce nespavostí trpí Švédi, Češi a Turci. Kvalita spánku přitom ovlivňuje naší každodenní efektivitu i náladu. Návodů jak zmírnit nespavost je celá řada. Jaké jsou ty největší chyby, kterých se lidé dopouští před ulehnutím.

Nehlídáte si, co jíte a pijete

Že není zdravé přecpávat se na noc těžkými jídly, není žádná novinka. Ale že byste si měli hlídat jídlo a nápoje, které jíte a vypijete již od odpoledne, vás možná překvapí. Taková káva s dortíkem po pozdním obědě už může být příčinou vaší neklidné noci. Odpoledne se nedoporučuje pít ani jiné kofeinové či energetické nápoje, pokud trpíte nespavostí. „Večeře by pak měla být ideálně lehčí, a přestože se nedoporučuje před spaním cvičit, krátká procházka po večeři klidnějšímu spánku prospět může,“ radí fyzioterapeut René Kacián.

špatně se vám spíSpíte v pyžamu

Sexy noční košilky nebo pohodlná flanelová pyžama po dědovi? Tak na obojí zapomeňte. Pokud se chcete dobře vyspat, pyžamo je vyloženě rušivá záležitost, která vaše tělo během spánku nepříjemně obepíná a nedovolí mu volný pohyb. Navíc jakékoliv oblečení během spánku zvyšuje vaší tělesnou teplotu a snižuje tvorbu melatoninu. Ideální je tak spát nazí. Pokud je vám to nepříjemné, měli byste volit maximálně volné a prodyšné lehké materiály.

Nepustíte z ruky telefon ani v posteli

Podle výzkumu společnosti IQS Online 74 % uživatelů nechává svůj chytrý telefon na dosah vedle své postele i během spánku. Většinou je to proto, že jej používají jako budík (91 %), ale 37 % respondentů přiznalo, že jej používá také těsně před usnutím. Telefon v ložnici dokonce v oblíbenosti předstihl i sledování televize. Právě elektronika pak může být důvodem vašeho nekvalitního spánku. Veškerá elektronika v ložnici je totiž zdrojem tzv. elektrosmogu, který má negativní vliv nejen na váš spánek, ale i na celkové zdraví a může způsobovat řadu problémů.

Zkuste si v ložnici osvojit pár návyků podle učení feng shui, které v dnešní přetechnizované době učí návratu k přírodě. Základem je dovolit proudit v ložnici všudypřítomné energii, podpořené přírodními materiály. Elektroniku tak raději nechte za zavřenými dveřmi ostatních částí bytu a ložnici zachovejte v harmonii ke kvalitnímu odpočinku.

Zdroj, foto: Johann Malle



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý článek. Se vším souhlasím.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles