Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu

12. 11. 2010 | Pro ženy
Plesová sezóna sice vrcholí až během zimních měsíců, první vlaštovky v podobě vánočních bálů a maturitních plesů už jsou však tady a s nimi i čas souvisejících příprav. Důležitá je nejen volba správných šatů, ale i jejich vhodné kombinování s make-upem a šperky, které pak zajistí dokonalý celkový dojem.

Nevíte, jaké šperky zvolit, zda sáhnout spíše po decentní eleganci, nebo po extravagantnějších masivních kouscích? Všechno záleží na vaší postavě a šatech. Výrazné barvy šatů si říkají o jemnější jednoduché prvky, jednobarevné šaty splývavých střihů pak o oživení barvami a šperky, které přitahují pozornost. Obecně ale platí, že lesk šperků je nedílnou součástí plesů, stejně jako hudba patří k tanci. Proto na plesech zkuste být odvážnější než v každodenním oblékání.

Náhrdelníky
Náhrdelník je zpravidla tím nejviditelnějším šperkem a je tak středem pozornosti. sperky-naramek-morellatoNevíte-li, jaký vybrat právě k vašim šatům, určitě se vám bude hodit pár základních rad. „Pro véčkové a lodičkové výstřihy jsou ideální perlové nebo korálové náhrdelníky, které ideálně podtrhnou krásu a eleganci šatů a nestrhnou pozornost pouze na sebe,“ radí Eva Veverková. „Ke korzetům bez ramínek pak skvěle padnou úzké náhrdelníky – obojky, které opticky protáhnou krk i celou postavu a přitom nenutí okolí stahovat zrak přímo k vašemu výstřihu, což ženám může být nepříjemné,“ přidává další radu Eva Veverková. „Pokud ale chcete zdůraznit jednoduchou eleganci splývavých hladkých šatů, pak se určitě vyhněte hustým a výrazným náhrdelníkům a zvolte například jen řetízek s jednoduchým blyštivým kamenem ve středu. Ideální jsou v tomto případě přívěsky s krystaly Swarowski nebo silnější řetízky bez přívěsku,“dodává Eva Veverková na závěr k výběru náhrdelníků.

Náušnice
U náušnic platí podobná pravidla jako u náhrdelníků, navíc je při jejich výběru třeba počítat i s účesem – vyčesané vlasy ozdobené vlasovými doplňky jdou dohromady spíše s peckovými náušnicemi ze světlých kamenů, ať už jsou to diamanty, zirkony nebo krystaly Swarovski, méně výrazné účesy si říkají o dlouhé, například štrasové náušnice. Vždy je ale třeba dávat pozor na to, aby náušnice ladily s náhrdelníkem a aby spolu takzvaně nesoupeřily o pozornost. „Žena by na sobě měla mít vždy nanejvýš jeden výrazný šperk, a pokud má nápadné šaty, tak šperky spíše upozadit, zvolit spíše jednodušší. Tak přitáhnete k danému šperku nebo šatům žádanou pozornost a nebudou se takzvaně překřikovat,“ doporučuje Eva Veverková.

Prsteny a náramky
Prsteny a náramky by měla jejich nositelka vybírat především s ohledem na své přednosti a případné nedostatky. Pokud ruce nepatří mezi vaše přednosti, pak k nim raději nepřitahujte pozornost výraznými prsteny nebo blyštivými náramky, postačí jednoduché kroužky ladící s ostatními šperky. Pokud jsou ale vaše ruce hodné obdivu, pak neváhejte. Velké prsteny vždy lákají a mohou tak být středem vaší róby. A originalitě se tu meze nekladou – lesklé kameny, široké „obruče“, husté řady korálů nebo perel, to vše je povoleno! Opět platí jen to, že byste na sobě neměla mít více než jeden velmi výrazný šperk nebo kus oděvu.

Šperky na plesy prostě patří stejně jako společenské šaty. Zkuste jejich výběru věnovat čas a energii, zamyslete se, jak budou působit všechny prvky dohromady a hlavně – jak se v nich cítíte. Pokud totiž nejste typ, který na sebe rád upozorňuje, vyvarujte se dlouhých korálových řetězů nebo třeba extravagance v podobě jedné náušnice až na ramena, tyto šperky totiž na sebe zaručeně přitáhnou pozornost. Šperky i šaty by měly vyjadřovat váš styl, vaši osobnost, ne z vás udělat někoho jiného, na to nikdy nezapomínejte!

Zdroj: Šperky.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu:

Šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu
Šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu
Šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi, ráda je kupuji. Jenom mám problém, nechce se mi ráno neustále měnit náušnice a řetízky. A tak odkládám do krabičky. Snad jednou .................
Obrázek uživatelky
profil
mám pekné kúsky
Obrázek uživatelky
profil
mám pekné kúsky
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu těch plesů a zábav bylo mnoho. Za pár dní by byla Mikulášská, pak oslavy před Vánoci, Nový rok a pak už jeden ples za druhým jak píšeš bendlinko. Zkrátka to mládí a střední věk se nám velmi vydařil. A té parády. Dnes když se dívám na RETRO v televizi, připadám si jakobych žila ne v jiném světě, ale na jiné planetě. A bavili jsme se skoro všichni bez ohledu na věk. Vždyť i ty zlaté , stříbrné naušnice a řetízky byly krásné a za pár korun. O bižuterii ani nemluvě.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík jsem maniak na sperky,ale nerada je nosim ... rada je kupuju jako darky...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice