Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špičkový thriller Mé jméno je Nikdo

29. 06. 2017 | Knižní tipy
Název: Mé jméno je Nikdo
Autorka: Kristen Orlando
Nakladatelství:    Mystery Press
Datum vydání: 5/2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: brožovaná s klopami
Počet stran: 304 stran
Cena: 299 Kč

Fenomén young adult, tedy literatury pro mládež, zasáhl snad do všech možných žánrů, počínaje klasickou a městskou fantasy, přes sci-fi dystopie až po upírské romance. Američanka s českými kořeny Kristen Orlando pak bitevní pole YA rozšířila i na území špionážního thrilleru.

Bojovnice. Lhářka. Studentka. Špionka.


Sedmnáctiletá Reagan se podobně jako řada jejích spolužáků často stěhuje z jednoho města do druhého. Velice obtížně si hledá přátele, kterým navíc musí lhát o tom, kým ve skutečnosti je. Její rodiče se totiž nestěhují za prací, to jejich práce si hledá je. Manželé Hillisovi patří k elitní jednotce CIA, tzv. Černým andělům, a jejich nepřátelé jsou jim neustále v patách.


Mé jméno je NikdoCo si má v takové situaci počít mladá dívka, tajně cvičená pro extrémně nebezpečné mise? Musí přijmout úděl Černého anděla, nebo se mu může vzepřít? Právě hrdinčino dilema, kdy se rozhoduje, zda se stát vyvolenou nebo žít obyčejný život, vnáší do románu Mé jméno je Nikdo nezpochybnitelné (a vítané) vnitřní napětí.

Čtenáři young adult literatury v něm navíc dostanou přesně to, co od knihy očekávají: mladou hrdinku nadanou zvláštními schopnostmi, které musí skrývat před světem; první středoškolskou lásku; a ostrou akci, během níž se ukáže, jaký si Reagan zvolí osud…

Mé jméno je Nikdo

Sedmnáctiletá Reagan Elizabeth Hillisová je zvyklá přes noc měnit identitu, lhát všem přátelům, které kdy měla, a odehnat každého, kdo by se jí snad dostal příliš blízko k tělu.
Reagan je od dětství cvičená v boji na život a na smrt a umí bravurně zacházet s jakoukoli zbraní, protože se od ní očekává, že půjde ve stopách rodičů a rozšíří řady nejmocnější tajné služby na světě, Černých andělů.

Zamilovat se do kluka od vedle rozhodně neměla v plánu. Nyní se musí rozhodnout, jestli využije své obrovské předpoklady a vrhne se do života plného nebezpečí, pro který byla vychována, nebo poslechne srdce a zvolí existenci obyčejného člověka, po níž vždycky toužila.
Když jí ale nepřátelé unesou rodiče, jde rozhodování stranou. Reagan velice rychle zjistí, jak moc se ostrá akce liší od výcviku, a jestli se může spolehnout na lidi kolem sebe. Zvlášť na ty, kterým dosud musela lhát.
Zoufalá a vyděšená v sobě musí najít Černého anděla…


O autorce knihy Mé jméno je Nikdo

Kristen Orlando je americká autorka s českými kořeny,  vyrostla v Columbusu ve státu Ohio, kde také udělala své první literární krůčky. Psala povídky a ve svém pokoji vystupovala v imaginárních tragédiích až – jak sama říká – „do opravdu trapně vysokého věku.“
Poté, co absolvovala Kenyon College, ji literární tvorba ve větší či menší míře provázela i v zaměstnání: pracovala nejdříve jako televizní producentka (získala dvě nominace na cenu Emmy), PR manažerka a nakonec jako spisovatelka. V žánru „young adult“ debutovala úspěšným románem Mé jméno je Nikdo, na který příští rok naváže pokračováním You Won’t Know I’m Gone.
Kristen Orlando je vdaná a svého manžela potkala na letišti. „Stejně jako já letěl na Floridu, a přestože jsem neměla make-up a svůdnou košilku, podařilo se mi ho okouzlit. Od první chvíle jsem věděla, že se za něj vdám.“



Tuto knihu Mé jméno je Nikdo koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Špičkový thriller Mé jméno je Nikdo:

Špičkový thriller Mé jméno je Nikdo
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !