Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?

18. 12. 2013 | Pro ženy
Plesová sezóna se blíží a tak určitě není na škodu připomenout si pár základních pravidel, jak se na společenské akce správně obléci. Lámete si hlavu nad tím, kam si vzít malé černé a kam je potřeba velká večerní?

Malé černé

Při návštěvě divadla nebo koncertních síní nešlápnete vedle v nestárnoucích malých černých. Tento kousek sahající těsně nad kolena pravděpodobně nikdy nevyjde z módy a měl by patřit k základním kamenům vašeho šatníku.

Jejich jednoduchost poskytuje více prostoru pro hru s doplňky. Získáte tak nekonečné variace outfitů a brzy přijdete na to, že se malé černé dají nosit i na večírky a další méně formální příležitosti. Černá barva navíc vyhovuje většině „dress codů“ a pokud si nejste jistá formálností situace, s těmito šaty neuděláte chybu.

plesové šatyKoktejlky

Koktejlové šaty, neboli „koktejlky“, jsou kratší verzí společenských šatů, které opět sahají většinou těsně nad kolena. Jsou poměrně univerzálním společenským oděvem a hodí se na podobné příležitosti jako malé černé. Jen působí v barevném provedení uvolněněji. Unosíte je do divadla, na svatby, vernisáže i večírky. Lze je obléknout také na běžné plesy, na které není vyloženě doporučena „velká večerní“. Koktejlky jsou koneckonců na tanec pohodlnější. Pozor ale na příliš krátkou délku, která by na formální akci působila nepatřičně.
 

Velká večerní

Některé společenské akce vyžadují dlouhé šaty až po zem, takzvanou velkou večerní róbu. Mezi takovéto formální příležitosti patří plesy konající se ve velmi reprezentativních prostorech. Pokud se ale v dlouhých šatech cítíte lépe než v koktejlkách, můžete si je vzít na jakýkoliv ples. Velká večerní by měla kralovat vašemu šatníku. Vyberte si proto odstín a střih, který vám sluší. Šaty vám musí dokonale padnout – na vysoce formálních akcích nebudete chtít řešit, jestli někde něco odstává nebo naopak tlačí. Vyberte si také příjemný materiál, který se zbytečně nemačká.

Zdroj, foto: Gábina Páralová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?:

Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?
Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?
Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?
Společenská sezona se blíží - jak na ni vyzrát?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
satySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkkrásnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dlouhé, elegantní ,áčkové, modré jako tyrkys.....to je muj sen
Obrázek uživatelky
profil
chodím spíš v kalhotách,kolena mám po operaci a šaty mi moc nesedí
Obrázek uživatelky
profil
Mám strašné nohy, které potřebuji skrývat, takže vždy volím dlouhé šatySmajlík)))Závidím všem co si můžou dovolit krátké šaty:(((Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles