Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech

19. 02. 2015 | Filmové novinky
Užovka (Matěj Hádek) je ztracený ve svém vlastním životě. Přesto, že je mu už skoro čtyřicet, nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovědné dítě a feťák bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že Užovka by už mohl být konečně šťastný, objeví se Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole...

O vzniku filmu Kobry a užovky:



Obsazení bratrů Hádkových, Matěje a Kryštofa, jsem vnímal jako obrovskou příležitost, protože určité nuance vztahu hlavních hrdinů jsou schopni vytvořit pouze skuteční biologičtí bratři,“ říká režisér Jan Prušinovský. Kromě bratrů Hádkových, kteří se spolu v celovečerním filmu určeném pro kina sešli vůbec poprvé, se diváci mohou těšit na Janu Šulcovou a nastupující hereckou generaci. Ta je ve filmu zastoupena Lucií Polišenskou, Davidem Májem, Lucií Žáčkovou a Janem Hájkem, přičemž poslední dva zmiňovaní v minulosti shodně získali Cenu Thálie pro mladé činoherce do třiatřiceti let.

Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinechTvůrčí tým Kober a Užovek označuje svůj film za divácky atraktivní snímek, kterému nechybí humor a silný příběh. „Ten film není komedie, ale drama. U tohoto filmu pro mě bylo podstatné, aby vše bylo nadmíru autentické.  Nebaví mě dramata, která dusí vší osudovostí a vážností. I v dramatické tvorbě si lze pohrávat s humorem. Zpravidla je trochu černý, absurdní, nebo dokonce nepatřičný. Nejde o klauniády, nebo hlášky, spíš se jedná o výběr úhlu pohledu. Nicméně aby nedošlo k mýlce a tento film nebyl nálepkován jako tragikomedie. Ne, není to tragikomedie, je to opravdu drama.“ dodává režisér Prušinovský. 

Kobry a Užovky vypráví současný příběh dvou bratrů. Tím prvním je Užovka (Matěj Hádek), který je ztracený ve svém vlastním životě. Po sérii prohřešků dostává výpověď ze zaměstnání, v hospodě musí pít „na futro“, chybí mu vztah a nerozumí si se svou matkou (Jana Šulcová), která dává přednost jeho bratrovi.

Kobra (Kryštof Hádek) podobné věci neřeší, jeho hlavní starostí je, kde by mohl nejrychleji a co možná nejsnáze získat peníze, aby je následně utopil v pervitinu, hracích automatech a levném alkoholu. Užovkovi se náhle objeví dostupná a hlavně reálná šance na zbohatnutí. Jeho kamarád ze základní školy Ládík (David Máj) totiž přichází s nabídkou, která nemá žádné ale.

Skupina německých investorů hledá v České republice zájemce o franšízu značky distribuující oblečení pro teenagery. Užovka se rozhodne, že se této nabídky chopí, přičemž se zdá, že by už mohl být, jako samostatně fungující podnikatel, konečně šťastný. Do jeho života však stále zasahuje nevyzpytatelný Kobra. Nepříjemná situace si žádá řešení…

Film se natáčel v autentických lokacích Středočeského kraje, mimo jiné v Kralupech nad Vltavou, Velvarech a Kladně. „Děj jsem zasadil do lokality středních Čech. Ty považuji za nejzdevastovanější část naší republiky. Je to místo plné skladišť, překladišť, autobazarů, vylidněných vesnic a chudých měst bojujících s hernami, zastavárnami a pervitinem,“ říká k výběru lokality režisér Jan Prušinovský.

Ve filmu není významně zdůrazňováno, že se jedná o střední Čechy. Okresní města střední velikosti toho mají mnoho společného. Třeba diskotéky v suterénu předimenzovaných kulturních domů,“ dodává k tomu scenárista Jaroslav Žváček. Ten za scénář ke Kobrám a Užovkám v roce 2011 získal cenu FILMOVÉ NADACE, přičemž za svou literární prvotinu Lístek na cestu z pekla ven je také nositelem ceny Magnesia Litera v kategorii Objev roku.

Kobry a Užovky vznikly v produkční společnosti OFFSIDE MEN u producentů Ondřeje Zimy a Jana Prušinovského. Koproducentem filmu je Česká televize a RWE. „Ke scénáři jsme měli vlastně jen dvě připomínky, nebo spíš přání. Nechtěli jsme intelektuální hru na sociální drama, ani žádné drsňácké lakování na černo, chtěli jsme realitu všedního dne. Konečně už! A také jsme po Díře u Hanušovic a Krásnu nechtěli třetí film ze severní Moravy, v tak krátkém časovém odstupu by to bylo kontraproduktivní. V obojím nám Honza Prušinovský vyšel vstříc, navíc způsobem, který nám vyrazil dech,“ říká hlavní dramaturg Filmového centra České televize Jaroslav Sedláček. Film vznikl za finanční podpory Státního fondu kinematografie a dále za podpory FILMOVÉ NADACE. Do českých kin jej 19.2. 2015 uvede distribuční společnost Falcon.

Premiéra filmu Kobry a užovky je naplánovaná na 19.2. 2015.


Zdroj, foto: Falcon

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech:

Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
Film Kobry a užovky od 19.2. 2015 v kinech
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tenhle český film doporučuji Smajlík je zajímavý a docela často jsme se v kině všichni nasmály ... oproti třeba Vybíjené, je to fakt super film.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles