Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový film v našich kinech - Kozí příběh se sýrem

26. 10. 2012 | Filmové novinky
Do kin se v české animované 3D komedii Kozí příběh se sýrem vrací oblíbená postava prostořeké Kozy s hlasem Jiřího Lábuse. V roce 2008 se první počítačově animovaný film u nás s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy stal hitem. V kinech ho shlédlo téměř 350 000 diváků, byl přeložen do řady jazyků a získal uznání na několika mezinárodních festivalech.

V novém příběhu teď Koza namísto pražských pověstí představí svět pohádek. Kuba s Mácou se usadili v  království, pro jehož krále jsou sýry nad zlato. I Kuba s Mácou se živí sýrařinou, dokud je jedné noci neodnese čert.

Jejich statečné děti, Honzík a Zuzanka, se je proto s pomocí Kozy vydají najít a zachránit. Pomáhat jim budou například Dlouhý, Široký a Bystrozraký a všichni zjistí, že cesta do pekla může být nejen zábavná, ale může skončit i na nečekaném místě...

Kozí příběh se sýremAnimovaným postavám dala hlas silná herecká sestava. Titulní postavu filmu Kozí příběh se sýrem namluvil Jiří Lábus, Matěj Hádek a Mahulena Bočanová jsou znovu Kuba a Máca. Michal Dlouhý se představí jako Dlouhý, Miroslav Táborský jako Široký.

Nováčky v animovaném světě Kozího příběhu jsou Karel Heřmánek, Martin Dejdar, Miroslav Vladyka, Milan Šteindler, Václav Vydra, Dalimil Klapka nebo Ota Jirák. Dětské role namluvili Alena Kokrdová a Martin Sucharda. Ten byl za dabing animovaného filmu studia Pixar Vzhůru do oblak nominován na cenu Františka Filipovského.

Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále,“ potvrzuje rodinné ladění filmu režisér a producent Jan Tománek a dodává, že Kozí příběh se sýrem si uchovává svůj specifický výtvarný styl.

Speciálně pro Kozí příběh se sýrem vyvinulo Art And Animation studio nový renderovací program FurryBall, o který už projevilo zájem Studio Disney, Halon Entertainment, který ho využívá k vizualizaci pokračování filmu Avatar 2 a také herní gigant Blizzard. Díky němu se výrazně zrychlila práce animátorů, kteří vzhledem k tomu, že Kozí příběh se sýrem vzniká ve 3D stereoskopické verzi, vyrobili de facto dva celovečerní filmy najednou. Pro každé oko jeden.

Filmovou hudbu, kterou nahrával 60ti-členný živý orchestr, znovu složil David Solař, v Kozím příběhu navíc zazní i čtyři samostatné písničky.

Premiéra filmu Kozí příběh se sýrem je naplánovaná na 25. 10. 2012!

Zdroj, foto: Bontonfilm

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem, a líbilo se
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě hezkéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kozí příběh: Pověsti staré Prahy byl po mnoha stránkách úděsný (nejasný žánr, pro jaké cílové publikum?, děj?, logika? atd.) a výtvarné pojetí mě nezaujalo, takže jsem u něj ani nevydržela do konce....
Obrázek uživatelky
profil
jsem videla, libil se mi a tak se budu tesit na ten druhy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles