Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

100+1 přírodních rad na bolest hlavy

25. 01. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: 100+1 přírodních rad na bolest hlavy
Nakladatelství: START
Rok vydání: 2009
Rozměry:  120 x 150 cm
Počet stran: 110
Cena: 119 Kč

Každá, i sebelehčí nemoc nám dokáže znepříjemnit život. Přes pokroky medicíny a moderní techniky je stále zřejmé, že každý z nás může do určité míry ovlivnit průběh nemoci.

V tomto stručném, ale výstižném průvodci naleznete 100 + 1 rad, jak porozumět bolestem hlavy a migréně, ale hlavně, jak je léčit pomocí širokého spektra alternativních metod léčby. V knize najdete rady ze všech oblastí alternativních metod léčby od stravování, správného dýchání, vodoléčby, léčby bylinkami, rady z domácí lékárny přes akupunkturu, akupresuru a masáže až po léčbu pomocí barev, hudby, vůní, drahých kamenů a podobně.

Bolest hlavy

Ukázka z knihy:


Dejte si na talíř…

Starověká moudrost praví, že stravou můžeme ovlivnit to, jak se cítíme fyzicky, duševně i intelektuálně. Na základě prováděných výzkumů existuje celá řada konkrétních potravin, které mohou preventivně působit při bolestech hlavy a migréně. 

Rada 58.
Na talíři by určitě měly být potraviny, o kterých nebylo nikdy prokázáno, že by předurčovaly bolesti hlavy a migrény patří například melouny, celozrnná rýže, obilné  kaše, vařené ovoce a čisté ovocné šťávy.

Rada 59.
Téměř všechny druhy zeleniny (zejména dušené) jsou bezpečné a nevyvolávají bolesti hlavy. Patří sem například brokolice květák, růžičková kapusta, červená řepa, špenát, dýně, cuketa, ale také domácí zeleninové polévky…

Rada 60.
V šedesátých letech dvacátého století ruští vědci izolovali z mrkve látku zvanou daucarin, která rozšiřuje cévy, zvláště v mozku a napomáhá dobrému oběhu krve do hlavy.
Pro přípravu mrkvového koktejlu proti bolesti hlavy potřebujeme:
100 ml mrkvové šťávy, 100 ml celerové šťávy, pár snítek čerstvé rozmarýny a čerstvě mletý pepř.
Mrkvovou a celerovou šťávu a rozmarýnu rozmixujeme, ochutíme pepřem a ihned vypijeme.

Rada 61.

Česnek je účinný přírodní lék, který má všestranné účinky na náš organismus. Může také pomáhat při bolestech hlavy a zlepšuje stav mozkových tepen.

Rada 62.
Mořské ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, které mohou výrazně snížit frekvenci a intenzitu bolestí hlavy a pomáhat v prevenci migrény. Pojídání lososa, makrel a dalších druhů mořských ryb jedenkrát týdně může pomoci ovládnout bolesti hlavy.

Rada 63.
Než sáhnete po prostředku proti bolesti, zkuste nejprve sníst jogurt nebo kousek tvrdého sýra, například eidamu. To by vám totiž mělo pomoci. Uvedené potraviny jsou plné vitamínů skupiny B, které jsou součástí mnoha enzymů, buňky budou více zásobeny energií a zmírní bolesti hlavy i záchvaty migrény.

Rada 64.
Často dokáže bolest hlavy odstranit dlouhodobější konzumace lehce stravitelných a výživných ovesných vloček, třeba v podobě müsli. Konzumaci zdravých ovesných vloček k snídani zavedl Maxmillian Oscar Bircher-Benner, švýcarský přírodní léčitel a doktor. Koncem devatenáctého století se stal horlivým propagátorem syrové stravy, kterou nazýval „stravou sluneční energie“. Po něm je nazván dietní pokrm z ovesných vloček v kombinaci s ovocem "Bircher-Müsli".

Rada 65.
Také zdravý přírodní pamlsek mandle vám může pomoci zmírnit bolest hlavy. V mandlích se nachází arginin, který podporuje tvorbu specifické látky a rozšiřuje tak cévy, čímž zlepšuje prokrvení.

Knihu je možné koupit v knihkupectví nebo dobírkou
na www.nakladatelstvi-start.cz.

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to ma zaujalo...tiež by som rada vyskúšala niečo "nové".. aj keď menej stresov a rozčulovania mierni bolesť samo o sebe.. dokonca keď som bola u neurologičky - musela som dať (natrvalo) preč piercing z pupíku - lebo že narušuje nejakú čiaru tela.. neviem ale je mi lepšie Smajlík)
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavá kniha, která určitě dobře poradí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles