Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Agatha Christie - Potíže v zálivu Pollensa

22. 11. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Potíže v zálivu Pollensa
Autor: Agatha Christie
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
Vázaná vazba
Formát: 128 × 207 mm
Počet stran: 176 str.
Cena: 209 Kč

Soubor vydaný ve velké Británii v roce 1991 zahrnuje povídky, které do té doby vyšly knižně pouze ve Spojených státech. V titulním příběhu a v Záhadě na regatě se setkáme s Parkerem Pynem, v povídkách Druhý gong a Žlutý kosatec s Herculem Poirotem, v příbězích nazvaných Pestrobarevný čajový servis a Detektivové lásky pak s Harleym Quinem. Dva zbývající - Pes na prvém místě a Květ magnolie - doplňují zdařilou osmičku neotřelých případů z pera královny detektivek.

Ukázka z knihy:


potíže v zálivu pollensaParník plující z Barcelony na Malorku přistál v Palmě v časných ranních hodinách a pan Parker Pyne se vzápětí dočkal zklamání. Hotely byly plné! Pouze v jediném z hotelů v centru města mu mohli nabídnout cosi, co připomínalo zatuchlou skříň na straně do vnitřního dvora, s tím se však
Parker Pyne nemínil spokojit. Jeho rozčarování ovšem ponechalo majitele hotelu zcela lhostejným. „Co naděláte?“ pokrčil rameny. Palma je nyní tak oblíbená! Směnný kurz je příznivý! Kdekdo – Angličané i Američané – všichni jezdí na zimu na Malorku. Všude je nacpáno až po střechu. Lze pochybovat, že anglický džentlmen něco sežene – snad jedině ve Formentoru, kde ovšem žádají tak přemrštěné ceny, že nad nimi blednou i cizinci.

Pan Parker Pyne si vypil kávu a pojedl rohlíčky, načež sevydal ven na obhlídku katedrály, zjistil však, že k ocenění architektonických krás se mu nedostává patřičné nálady. Následně absolvoval poradu s ochotným řidičem taxi, jenž se vyjadřoval chabou francouzštinou, již prokládal rodnou španělštinou. Prodiskutovali výhody a možnosti Solleru, Alcudie i Formentoru, kde jsou sice skvělé, leč velice drahé hotely. Pan Parker Pyne se zajímal, jak moc drahé. Chtějí tam takové částky, sdělil mu řidič taxi, že by bylo absurdní a směšné něco takového platit – copak není známo, že Angličané sem jezdí právě proto, že tu na ně čekají rozumné, nízké ceny?

Parker Pyne souhlasil, že je tomu přesně tak, leč přesto se chtěl dozvědět, jaké že tedy ceny ve Formentoru požadují. Neuvěřitelné ceny! Výborně – ale KOLIK PŘESNĚ? Řidič se nakonec uvolil odvětit v číslech. Po zkušenostech s vydřidušskými cenami hotelů v Jeruzalémě a v Egyptě ta částka Parkera Pynea zase tolik neomráčila. Dohoda byla uzavřena a zavazadla pana Pynea se poněkud chaoticky ocitla v automobilu, i mohli se vydat na cestu kolem ostrova, přičemž cestou zkoušeli levnější ubytování, ačkoli konečným cílem zůstával Formentor.

Nakonec však do hnízda plutokracie nedorazili, neboť když projeli úzkými uličkami Pollensy, ocitli se u hotelu Pino d´Oro – hotýlku tyčícího se nad mořem a vynořujícího se z lehké mlhy krásného jitra. Ten pohled svou půvabnou neurčitostí připomínal japonskou kresbu. Pan Parker Pyne okamžitě věděl, že tohle a jedině tohle hledá. Požádal taxikáře, aby zastavil, a prošel barevnou bránou s nadějí, že zde konečně nalezne pravé místo pro odpočinek.

Tuto knihu Potíže v zálivu Pollensa koupíte v  knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Agátu mám ráda,často si půjčuji detektivky v knihovně a ona patří k mým oblíbeným autorům.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles