Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alexander Stainforth: Karolínina pomsta - II. díl osudů tajné dcery Rudolfa II.

6. 02. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Karolínina pomsta
Autor: Alexander Stainforth
Nakladatelství: Čas
Datum vydání: 2/2012
Vázaná,lamino matné
Počet stran: 216 str.
Formát: 120x200 mm
Cena: 249 Kč

Po vyvraždění celé rodiny a hrůzných dnech, strávených v kobce Jednookého, má Karolína pomstu na dosah. Naděje, že najde štěstí po boku milovaného Jindřicha, se však záhy rozplyne. Ani to však nezlomí jejího nezkrotného ducha. Následuje kořenářku Doru, aby zasvětila život léčitelství, ale ani tento její úmysl nemá dlouhého trvání. Dora je upálena fanatickým davem coby čarodějnice a Karolína musí prchat, aby se nestala další obětí.

Karolínina pomstaNa své strastiplné pouti potkává kněze Jana Matheida, který jí pomáhá obstát v další zkoušce. Ale teprve setkání s ovdovělým mužem v ní znovu zažehne jiskru života.
Nepřátelé však nikdy nespí – na scéně se opět objevuje hraběnka Kateřina Stradová. A Karolína brzy zjišťuje, že vše není takové, jak se na první pohled zdá…

Třetí díl osudů tajné dcery Rudolfa II. vyjde pod názvem Karolínina volba na přelomu roku 2012/2013. 


Ukázka z knihy Karolínina pomsta:

Karolína se pokoušela udržet rovnováhu, když právě vjeli do další díry. Sesunula se prudce na zem a udeřila se do ramene. Ale pronikavá bolest ji opět vrátila do života. Probrala ji z letargie, která neznamenala nic jiného než kapitulaci a podvolení se. Konečně se jí rozjasnila mysl, konečně byla schopná zase logicky uvažovat. Pomstí se! Pomstí se Jednookému za všechny, kterým kdy ublížil, za celou rodinu, manžela, nenarozené dítě a také za Jindřicha. Teď, nebo nikdy! Nebude už mít vhodnější okamžik než tuto noc. I kdyby měla zemřít! Lepší smrt než otroctví a strach z dalšího dne… Teď, nebo nikdy, opakovala si v duchu. Postavila se, prudce se zapřela o podlahu kočáru a zhluboka se nadechla. Zbývalo jen jediné: odhodlat se k činu a vzít svůj osud do vlastních rukou. Už nebude Jednookému v ničem poslušna, to navždy skončilo! Prudce otevřela dveře a vyskočila. Náraz na zem byl prudší a bolestivější, než očekávala. Několikrát se přetočila a modlila se přitom, aby poblíž nebyl žádný strom, který by ji mohl zranit a oslabit, než na ni Jednooký zaútočí. Ve chvíli, kdy se opřela lokty o zem a pohlédla ke kočáru, Jednooký prudce zastavil koně, kteří se vzpouzeli divokým ržáním. Neměla příliš času se rozmýšlet. Musela najít vhodný úkryt, kde by ji Jednooký hned nenašel, kde by mohla popadnout dech a nabrat sílu.

O autorovi knihy Karolínina pomsta:

ALEXANDER STAINFORTH (vlastním jménem David Kaps) se narodil 18. dubna 1982. Karolínina pomsta je už jeho dvanáctým autorským počinem. Mezi nejúspěšnější z dosud vydaných patří tetralogie Lady Jane, stejně jako započatá série o Karolíně, tajné dceři Rudolfa II.


Tuto knihu Karolínina pomsta koupíte v knihkupectví, na internetové stránce nakladatelství Čas nebo na osobní stránce autora knihy Alexandera Stainfortha.


Čtěte také rozhovor s Alexanderem Stainforthem:
Alexander Stainforth - muži píší romantické ságy méně než ženy

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to zajímavěSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdybych tu knihu vyhrála, nezlobila bych se...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
čtení krásné dostala jsem k vánocům od synka
Obrázek uživatelky
profil
může to být hezké čtení.
Kateřina Stradová ovšem historicky nikdy neexistovala.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle