Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Asterix a velká zámořská plavba

4. 04. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Asterix a velká zámořská plavba
Autor: René Goscinny, Albert Uderzo
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2010
Rozměry: 286 x 215 mm
Počet stran: 48 str.
Cena: 129 Kč

Panoramix potřebuje na výrobu čarovného lektvaru  pár čerstvých ryb. Protože u Alfabetixe je koupit nelze, vypůjčí si Asterix s Obelixem člun a podniknou rybářskou výpravu. Na otevřeném moři je však zastihne bouře, v které ztratí směr. Mořské proudy je zaženou daleko od domova, až na protější břeh oceánu, kde najdou velice chutné ptáky, obrovské medvědy a podivné Římany s pomalovanými tvářemi.

asterix-a-velka-zamorska-plavbaKomiksový fenomén Asterixe a Obelixe vznikl už v roce 1959. Původně byly tyto příběhy určeny do dětských knihoven, ale brzy je přerostly a po výtiscích s příběhy těchto dvou neobyčejných Galů začalo sahat stále více dospělých čtenářů. Asterix, prcek s malým hrudníčkem a jeho mnohem robustnější kamarád Obelix, který se ve všech příbězích profiluje jako dobračisko, se mezi čtenáři prosadili stejně dobře, jako například američtí „svalovci“ typu Supermana či Spider-Mana. Knihy s příběhy dvou neobyčejných Galů u nás pravidelně vydává nakladatelství Egmont. A právě nyní přichází na pulty knihkupectví dotisk alba Asterix a velká zámořská plavba!
Postavám Asterixe a Obelixe vdechli život dva francouzští pánové – spisovatel a scénárista komiksů René Goscinny a kreslíř Albert Uderzo. Jak sám Uderzo před časem v jednom rozhovoru prozradil, Asterix a jeho vesnice se jim zrodily v hlavě po množství vypitého pastisu a vykouřených cigaret.
Dva roky po vzniku Asterixe vyšel první sešit v nákladu 6000 výtisků a brzy nato se jich prodávalo už kolem jednoho milionu ročně! V roce 1977 jeden z otců Asterixe a Obelixe – René Goscinny zemřel a Uderzo si myslel, že s komiksy nastal konec. Jejich vydávání ale na žádost fanoušků obnovil. Humor obou postav se sice trochu změnil, protože Goscinny jim vdechoval intelektuálnější nádech, o své příznivce ale Asterix a Obelix rozhodně nepřišli. Důkazem je obrovský zájem, který vzbuzuje každé vydání jejich nového alba (naposledy Narozeniny Asterixe a Obelixe – Zlatá kniha vloni na podzim) a náklady čítající miliony výtisků po celém světě.
Začtěte se tedy s chutí do dalšího z příběhů Asterixe a Obelixe a nezapomeňte přizvat své děti, kterým se tyto dvě legrační postavy určitě budou moc líbit.


Tuto knihu Asterix a velká zámořskká plavba koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Egmont.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi krásne.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc úměvné příběhy!!také výborný tip na dárek!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak toto mám moc ráda...
Obrázek uživatelky
profil
to je fajn, další příběh, Asterix a Obelix jsou super Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles