Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma

18. 08. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Báječné letní experimenty s vodou
Podtitul: na zahradu i doma
Autor: Radek Chajda
Nakladatelství: Computer Press
Brožovaná vazba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48 str.
Formát: 167 x 225 mm
Cena: 79 Kč

Kniha pobaví děti mladšího školního věku, autor pro ně vymyslel, jak proměnit zahradu a bazén v malou vědeckou laboratoř. S pomocí jednoduchých pomůcek si děti doslova na vlastní kůži ověří, jak fungují některé přírodní zákonitosti. Takže se mnohé dozvědí nebo zopakují a ještě se při tom pobaví.

báječné letní experimenty s vodouVyzkouší si například, jak funguje pneumatický vodotrysk, vodní mlýnek, kuličková dráha, torpédo z PET lahve, miskové čerpadlo, ukazatel. Dále zjistí, jak si vyrobit baťůžkovou stříkací pistoli, loď poháněnou gumou, loď s tryskovým pohonem nebo elektrickým pohonem. 

Autor ve své knize mladým čtenářům nabízí návody na mnoho zajímavých experimentů a zábavných vynálezů pro horké letní dny, a to zejména s využitím PET lahví. Čtenář se tak může nejen podivovat a přemýšlet nad rozmanitým chováním vody, jejího vlnění nebo způsobů ohřevu, ale může si také vyzkoušet konstrukci pomůcek a zařízení pro různé letní hrátky.

Experimenty zahrnují živou i neživou přírodu a všechny jsou proveditelné s pomocí snadno dostupného vybavení, které lze najít v každé domácnosti. Děti se zabaví na dlouhé hodiny a ještě se mnohému přiučí.

O autorovi:


Mgr. Radek Chajda (narozen 1973) absolvoval odborné studium fyziky se zaměřením na optiku a také studium učitelství, obor matematika-fyzika, obojí na PřF Univerzity Palackého v Olomouci. Po ukončení studia pracoval tři roky jako technik v optické firmě s půlroční stáží v USA. Poté byl zaměstnám sedm let jako učitel M-F na druhém stupni ZŠ, což mu přineslo cenné zkušenosti z učitelské praxe.

V současné době pracuje opět jako odborný technik a píše populárně-naučné knihy pro děti. V nakladatelství Computer Press doposud vyšly následující publikace: Fyzika na dvoře (2008), Hravá matematika (2009), Nebojte se matematiky (2009), Zkoumáme kapaliny (2009), Oko (2010), Zábavné experimenty pro děti (2011), Hravá mechanika (2011), Pohyblivé obrázky (2011), Hravá geometrie (2011). Je také spoluautorem testů SCIO pro ZŠ z matematiky a finanční gramotnosti.

Tuto knihu Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství
Computer Press.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma:

Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
Báječné letní experimenty s vodou - na zahradu i na doma
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !