Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boží a jiná muka - Fejetony o lásce ke kolu

2. 08. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Boží a jiná muka
Podtitul: Fejetony o lásce ke kolu
Autor: Tereza Boučková
Nakladatelství: Odeon
Rok vydání: 2010
Rozměry: 133 x 207 mm
Počet stran: 136 str.
Cena: 199 Kč

Fejetony o lásce ke kolu, ke které se autorka nerada, těžce a v podivném dobrovolném donucení v manželství dopracovala, a o jiných vášních, někdy i mukách.

bozi-a-jina-muka
Taky o úplně obyčejných, smutných i veselých věcech života, o šťastných mužích, nešťastných volbách, blbých politicích, krásných knihách, senzační muzice. A  třeba i o Romanovi a jeho rychlostním rekordu...
Soubor fejetonů, vycházejících v letech 2004–2009 v novinách, je doplněn o nové, dosud nepublikované texty.
Doporučeno jako povinná četba ženám, které mají za muže cyklistu.



Ukázka z knihy Boží a jiná muka:

Den bez kola!
Zrovna když to u nás doma nejvíc svištělo - nejdřív argumenty, a pak i (menšími) předměty, přišla mi výzva, abych 22. září podpořila Den bez aut! a abych se též účastnila Velké cyklojízdy Prahou. Společná jízda na kole má poukázat na (ne)možnost používání tohoto veskrze ekologického (a manželství ničícího! - poznámka autorky) způsobu dopravy v našem hlavním městě a okolí. Co má v tu chvíli dělat žena, která má doma cyklistu, převlečeného za manžela? Jak se má zachovat spisovatelka, když sama na kole jezdí ráda a podobnou akci by jinak podpořila? Jak se má ta chuděra rozhodnout, když se manžel, převlečený za cyklistu, každé ráno vypraví na kole do práce, a pak se dlouho, dlouho nic neděje, přejde den, padne tma, začne pršet, dují větry, je noc - a kde nikdo tu nikdo?
Před půlnocí pak nevejde do domu ani cyklista ba ani manel, ale něco strašně šťastného, něco úplně vyždímaného (ačkoliv mokrého), něco kulhavého (teče tomu z levého boku krev - vždycky, když někde zastaví, spadne to na bok jako poražená kuželka), něco tou námahou šíleně svrasklého (jelo to z Prahy domů k Berounu přes Kokořín), něco, co vypadá jako babička!

O autorce:

Tereza Boučková - v různých fázích své kariéry uklízečka, balička, pošťačka, domovnice, máma, spisovatelka, dramatička, scenáristka a cyklistka. V jejích začátcích byla členkou Obce spisovatelů, později českého PEN klubu, nyní je členkou Klubu českých turistů. Žije a pracuje na Záhrabské, ve Svatém Janu pod Skalou.


Tuto knihu Boží a jiná muka koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !