Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bui Quoc Chau - Reflexologie obličeje: dien chan

25. 12. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Reflexologie obličeje: dien chan
Autor: Bui Quoc Chau
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2011
Formát: 131 × 204 mm
Počet stran: 248 str.
Cena: 234 Kč

Úleva od bolestí kloubů, svalů a šlach, zmírnění hormonálních, menstruačních, kožních, nervových, oběhových, dýchacích a trávicích potíží – stimulací 30 základních bodů na obličeji může každý z nás ošetřit svého blízkého nebo sám sebe velmi jednoduchým způsobem. Ve chvíli, kdy pocítíme bolest, stačí ihned aplikovat reflexní léčbu a výsledky stimulace se mohou dostavit okamžitě. Stačí naše prsty, dlaně, nebo pomocné nástroje používané k technikám reflexní terapie.

Ukázka z knihy:


reflexologie obličejePRINCIP FUNGOVANÍ DIEN CHANU

Celý název této metody je „obličejová diagnostika a kybernetická terapie“, což znamená, že obličej je centrem informace a kontroly fungování těla. Každý reflexní bod je vysílač a přijímač k odpovídajícímu orgánu a zasahuje jak při léčbě, tak i při regulaci. Je důležité pochopit, že každé reflexní schéma či bod BQC nemá přímou vazbu s fyzickou oblastí, ale se spojením v mozku. Stimulace reflexní zóny aktivuje autoregulační proces orgánu propojeného s mozkem, který vede naši životní energii čchi směrem k oblasti zasažené nemocí. A proto můžeme nalézt citlivé oblasti na reflexních schématech, i když orgán či končetina byly amputovány, a můžeme tak ulevit od fantomových bolestí.

Teorie obličejové diagnostiky se aplikují také při samotném léčení. Mohli bychom se domnívat, že BQC multireflexologie pouze ulevuje od bolestí; na počátku vždy hledáme pozitivní odpověď, abychom si ověřili, že používáme správnou techniku a správný nástroj v odpovídající oblasti. Staré bolesti nebo bolesti chronického poškození se většinou několik hodin po první prováděné léčbě vracejí. Metoda dien chanu léčí mnoho potíží pomocí každodenních terapií nebo zkrátka, když se bolesti opět objeví. K porozumění této metodě je přesto zapotřebí doplnit ji některými pojmy.

SYNCHRONNÍ BOLESTIVÉ BODY
Když se objeví onemocnění nějakého orgánu, lze pozorovat pociťování bolesti v orgánu samotném a současně můžeme zjistit různé bolestivé body v reflexních zónách.Intenzita bolesti, ztuhlost, píchání a další projevy jsou zpravidla úměrné ke stupni závažnosti onemocnění. V těchto případech, když se intenzita bolesti sníží, zmírní se rovněž bolest, pociťovaná v reflexních bodech. Tento jev pozorujeme obzvlášť v případě nedávných či čerstvě propuknuvších chorob. Ve skutečnosti je pociťování bolesti v synchronních bodech jeden z údajů o onemocnění, neboť chorobu bude možné pozorovat i na dalších úrovních. K indikaci specifické léčby mají tedy v diagnostice všechny známky veliký význam.

NEBOLESTIVÉ BODY
Při onemocnění se může reflexní bod stát naprosto necitlivým. Léčení těchto bodů BQC může přinést ještě více výsledků než léčení bodů bolestivých. Platí zde princip úměrnosti, což znamená, že počet necitlivých bodů je úměrný k vážnosti situace. Začínající terapeut dien chanu se tímto jevem nesmí nechat zmást, neboť nebude umět rozlišit mezi chybou v přesných údajích o bodu BQC a mezi nebolestivým bodem. Jistoty stimulace kýženého bodu může terapeut dosáhnout pouze zkušeností a opakovanými stimulacemi téhož bodu BQC na mnoha pacientech.

Je možné, že kvůli stresu nebude pacient reagovat na stimulaci žádného bodu. K navrácení pacientovy citlivosti bude zapotřebí jemné stimulace obličeje po dobu několika vteřin, za pomoci jangového nástroje (například dvojitých jangových kuliček). Pokud je naopak pacient přecitlivělý a všechny body reagují bolestivě, můžeme ho zklidnit jinovým nástrojem (například dvojitým jinovým válečkem).

Tuto knihu Bui Quoc Chau - Reflexologie obličeje: dien chan koupíte v  knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !