Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čarodějnický kalendář

12. 12. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Čarodějnický kalendář
Autor: Košanová Marcela
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2009
Vázaná s přebalem
Počet stran: 190 stran
Vázaná vazba
Cena: 249 Kč


Každá z nás cítí sílu přírody bez ohledu na to, je-li čarodějkou či nikoli. Někdy jsme bezdůvodně lítostivé, jindy zase máme chuť skály lámat. Jsou období, kdy se cítíme na devadesát, a pak nečekaně přijde nutkání rozběhnout se, jako by nám bylo dvacet.

Abychom mohly těmto situacím nejen čelit, ale využít je ve svůj prospěch, je třeba znát, kdy přijdou a co přinášejí. knihaČarodějnický kalendář vás vezme na procházku kolem roku, při níž si můžete ověřit nejen svou sílu, ale i sílu přírody. Trocha toho čarování nikdy není na škodu. Čarodějnický rok vám nabízí nekonečně mnoho možností...

O autorce:

KOŠANOVÁ MARCELA
Žena z rodu čarodějnic

"Narodila jsem se před padesáti lety a celý svůj život jsem prožila na úpatí Krušných hor v Chomutově. Měla jsem to štěstí, že ženy mého rodu byly čarodějnice. Tajemství, která mi byla sdělována, se předávala v naší rodině odnepaměti. Žádná žena našeho rodu se však nikdy nestala profesionální čarodějnicí. V tomto směru jsem první. Můj živnostenský list je vystaven na výklad z karet a čtení z ruky.

Kromě své živnosti jsem spolupracovala s regionálním rádiem, kde jsem měla své pravidelné noční vysílání. V různých pořadech jsem vystupovala na všech programech televize. Stejným způsobem spolupracuji i s novinami a časopisy, a to jak regionálními, tak celostátními. Ve svém regionu i v Praze jsem absolvovala celou řadu přednášek a seminářů. Moje nejdůležitější spolupráce je s časopisem Astro, ve kterém nejen publikuji své články, ale také se podílím jako lektorka na astrovíkendech a astrotýdnech, které časopis pořádá pro své čtenáře po celé republice i v zahraničí."


Ukázka:

Kolo roku se s neúprosnou pravidelností točí od zimy k jaru již tak dlouho, že to dnes ani neumíme přesně odhadnout. Stejně tak dlouho na povrch Země působí Měsíc a Slunce. Planeta, na které žijeme, je součástí Vesmíru a přesně dodržuje jeho zákonitosti. Stále stejnou rychlostí se točí kolem Slunce a se švýcarskou přesností se na některých jejích místech objevuje stín a na jiná místa zase Slunce svítí jako reflektor. Kolem Země se točí zemský úlomek Měsíc. Tak, jak ho Slunce osvěcuje, mění svou podobu.

Od srpečku, po zářivý kotouč a zpět k srpečku, až naprosto zmizí. Není možné se domnívat, že tyto jevy na nás nepůsobí, že nezáleží na tom, co se ve Vesmíru děje, kam svítí Slunce a jakou fázi má Měsíc. Naši předci tyto okolnosti respektovali a nebrali je na lehkou váhu. Věděli, že není vhodné bojovat s přírodou – ona se lidem prokazatelně nikdy nepřizpůsobí, a proto je daleko rozumnější sladit s ní krok. Pokud to lidé dokážou, usnadní si život, protože se zbaví mnoha potíží. Čarodějky to vědí. Znají tajemství úplňků, nepochybují o tom, že každý den má jinou sílu, a neberou na lehkou váhu působení Slunce.

Žádná čarodějka se například nepohrne do nových projektů, když má úplněk sílu Raka – v ten den si klidně popláče, protože ví, že její smutek nemá jméno, je to jen odraz melancholické Luny. Čarodějky uctívají léčivou sílu bylinek, ale vědí, že byliny a koření mají ještě jinou sílu. Dokážou vyvolat vášeň, přivolat lásku, umí chránit, zvednout náladu, udržet přátelství, dodat klidu. Každá čarodějka je především bylinkářka a dobrá kuchařka – a v kuchyni má svůj ráj. Právě od čarodějek pochází známé rčení, že láska prochází žaludkem.

Dnes už se čarodějky nemusí trápit tím, co vařit v zimě a co v létě. Nemusí posílat Marušku v lednu pro jahody. Proč riskovat zdraví mladého děvčete, když si mohou cokoli koupit v supermarketu a to bez ohledu na to, jaké je roční období. Tím se samozřejmě nejen zvyšují jejich možnosti, ale ušetří i mnoho času, jelikož nemusí běhat po luzích a hájích a sbírat a sušit bylinky na zimu. Čarodějnice jsou spjaté s přirozeným chodem Světa, počítají jak se Sluncem, tak s Měsícem a obě síly mají v rovině.

Žádnou z nich neupřednostňují a obě síly využívají. Každá z nás cítí sílu přírody a to bez ohledu na to, je-li čarodějkou či nikoli. Někdy jsme bezdůvodně lítostivé, jindy zase máme chuť skály lámat. Je období, kdy se cítíme na devadesát a naopak, nečekaně přijde nutkání rozběhnout se, jako by nám bylo dvacet. To není nevyrovnanost, to Měsíc si s námi pohrává, přichází období, kdy nás ovlivňuje.  Abychom mohly těmto situacím nejen čelit, ale využít je ve svůj prospěch, je třeba znát, kdy přijdou a co přinášejí.

Kdy jim podlehnout a jak s nimi bojovat. Sluneční znamení známe téměř všichni a jsou ve velké oblibě, ale málokdo ví, že jsou i měsíční znamení nebo stromokruh.  Vědět, jakou sílu mají kameny, také není k zahození.  Můžeme si z nich udělat mocné spojence. Stromy mají velkou sílu a dokážou ji předat. Mají svou povahu a proto má každý strom jinou sílu. Vědět, jaký strom objímám a jakou sílu si z něj beru, by měl každý. Jinak se může snadno stát, že namísto zklidnění získáme ještě větší podrážděnost nebo vyměníme odvahu za zbabělost. Nabízím vám procházku kolem roku, při níž si můžete ověřit nejen svou sílu, ale i sílu přírody.

Předěly roku jsou svátky, které pravidelně slavíme, jako Velikonoce a Vánoce. Třeba získají jiný nádech a mnoho starých zvyků, které dodržujete, dostane smysl. Trocha toho čarování nikdy není na škodu – recepty pro povzbuzení se mohou hodit a čarodějnický kalendář se bez nich neobejde. Čarodějnický rok vám nabízí nekonečně mnoho možností. Základem je porozumět Luně a jejímu vlivu na čarování.  

Tuto knihu Čarodějnický kalendář zakoupíte v knihkupectví a na stránkách nakladatelství Motto.


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak časopis Astro už několik let nevychází...Paní Košanovou však můžete vidět v pořadu Volejte věštci..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle