Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestující do Frankfurtu

15. 08. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Cestující do Frankfurtu
Autor: Agatha Christie
Nakladatelství: Knižní klub
Vázaná vazba
Datum vydání: červenec 2015
Formát: 126x206 mm
Počet stran: 240
Cena: 240 Kč

Špatné počasí, souhra okolností či pečlivě naplánovaná akce – co způsobilo, že sira Stafforda Nye, chytrého, ale nedoceněného pracovníka ministerstva zahraničí, oslovila na frankfurtském letišti neznámá žena s žádostí, aby kvůli ní riskoval pověst, a možná i život?


Sir Stafford jí vyhoví – a od té chvíle se nepřestává divit, do jak nebezpečné hry se dostal. Jde o budoucnost světa, postupně ovládaného mládeží holdující kultu násilí a destrukce. Je možné je zastavit? Kdo za tím vším stojí? A co s tím má společného Staffordova prateta Matilda?

Detektivní román se špionážní zápletkou z roku 1970 (v češtině vychází poprvé) nezapře autorčiny obavy vyvolané tehdejší nestabilní politickou situací a její potřebu se k nim vyjádřit. Výsledkem je příběh, jehož nadčasovost a naléhavé poselství k nám promlouvají i po více než čtyřiceti letech; příběh, jenž i po tak dlouhé době zůstává stále aktuální – a varuje.

Cestující do FrankfurtuO autorce knihy Cestující do Frankfurtu:


AGATHA CHRISTIE


(* 15. září 1890 – †12. ledna 1976) Britská spisovatelka Agatha Christie patří – a bezpochyby právem – k legendám tvůrců detektivních próz. Její životopis popisuje a zachycuje řada knih (a rovněž vlastní autobiografie z roku 1977), osudové okamžiky z jejího života se staly námětem k filmu.

Rozsáhlá autorčina bibliografie – čítá téměř 300 děl včetně divadelních a rozhlasových her, romantických próz, sbírky poezie nebo souboru básní a povídek pro děti – je zmapována v několika encyklopediích (zahrnujících mimo jiné výčty a charakteristiky postav či filmových, televizních a divadelních adaptací), tajemství její tvorby nejnověji detailně odhalují Utajené zápisníky Agathy Christie vydané v roce 2009 (česky 2010) a Promyšlené vraždy Agathy Christie (česky 2012), dvě knihy z pera Johna Currana, jenž detailně prostudoval 73 svazků autorčiných ručně psaných poznámek.

Všechny detektivní romány Agathy Christie vycházejí po celém světě znovu a znovu a svými inteligentními, precizně propracovanými a v neposlední řadě především napínavými příběhy oslovují dodnes miliony čtenářů.

Tuto knihu Cestující do Frankfurtu koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !