Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chutné recepty pro miminko i celou rodinu - 66 rychlých receptů

27. 10. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Chutné recepty pro miminko i celou rodinu
Podtitul: 66 rychlých receptů
Ediční řada: Rady pro rodiče
Autor: Kaltenthaler Birgit, Kovács Heike
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Cena: 349 Kč

Kniha Chutné recepty pro miminko i celou rodinu vás bude doprovázet prvním rokem vašeho děťátka. Najdete zde nejen ucelené informace o kojení a prvních příkrmech, ale i důležité poznatky o výživě dětí a eventuálních problémech, které se mohou v souvislosti s výživou objevit. Seznámíte se s doporučeními pro výživu v prvním i druhém půlroce dítěte a dostanete odpovědi na časté otázky a nejasnosti. Velkým přínosem je praktická část, která nabízí 66 časově nenáročných receptů z mezinárodní kuchyně, pomocí nichž dokážete připravit rychlé, chutné a zdravé jídlo pro dítě a zároveň pro celou rodinu.

Chutné recepty pro miminko i celou rodinu - 66 rychlých receptůO autorkách:


Dr. med. Heike Kovács studovala medicínu. Po lékařské praxi ve všeobecném lékařství nyní pracuje jako novinářka jak pro tisková média, tak i pro televizi. Těžištěm její práce jsou témata zdraví dětí a celé rodiny a výživa.

Birgit Kaltenthaler pracovala po studiu germanistiky a romanistiky a pro absolvování redakčního výcviku mnoho let u jednoho významného německého časopisu. Své znalosti publikuje v četných knižních titulech, především v oblasti dětského zdraví a výživy. Kromě toho pracuje jako redaktorka a lektorka pro různá nakladatelství.

Vzhledem k tomu, že obě autorky mají také děti, zabývají se tématem zdravé výživy i jako matky.

Ukázka z knihy:


Zdravá výživa už od začátku

„Člověk je tím, co jí.“ Autorem tohoto citátu je německý filozof Ludwig Feuerbach (1804–1872). Je možné, že by myslitel už tehdy tušil, na co věda dnes teprve postupně přichází? Totiž, že se v potravinách vyskytují tisíce vysoce aktivních a extrémně účinných látek, jež v sobě skrývají tajemství zdraví, vitality a celkové dobré kondice. To platí jak pro dospělé, tak i pro děti – pro ty zřejmě dokonce ještě mnohem víc.

Zdravá výživa – alfa a omega pro zdraví dítěte

Skutečnost, zda dítě dostává už od počátku zdravou výživu a dostává všechny stavební látky potřebné pro růst a vývoj, zásadním způsobem rozhoduje o celém jeho dalším vývoji. Kosti a svalstvo, mozek a nervy, kůže, vlasy a všechny vnitřní orgány potřebují pro svou správnou funkci řadu živin a vitálních látek z potravin.

Je to ve vašich rukou

Správné výživě je třeba se také naučit, a to rovněž hned od počátku. Už při výběru stravy pro dítě rozhodují rodiče o tom, jaké stravovací zvyklosti si jejich ratolest později vyvine. Koncem prvního roku života jsou vlivy v oblasti stravovacích zvyklostí ještě důležitější, protože nyní už dítě jí u rodinného stolu, přejímá zvyklosti rodičů a sourozenců, které se pro ně nevědomě stávají vzorem. Kromě toho si děti v tomto věku vytvářejí své velmi typické vlastnosti a svéráznosti.

Kojení, lahvička, kaše – to nejlepší pro dítě

Tento rádce vám chce nabídnout odpovědi na nejdůležitější otázky, které máte ohledně zdravé výživy vašeho dítěte jistě na srdci – od kojení přes kojeneckou výživu z lahvičky až po stravu ze skleniček a doma připravené pokrmy. Navíc dostanete četné rady a tipy, jak výživu vašeho děťátka optimálně skloubit s vlastním jídelníčkem a jak dítě pomalu přivyknout na stravování u stolu. K tomu najdete od strany 120 mnohé chutné recepty pro celou rodinu s přesnými návody, jak můžete ze stejných surovin během krátké doby připravit malé pochoutky pro vaši ratolest.

Dobrou chuť vám přejí
Birgit Kaltenthaler a Heike Kovács


Knihu Chutné recepty pro miminko i celou rodinu koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Chutné recepty pro miminko i celou rodinu - 66 rychlých receptů:

Chutné recepty pro miminko i celou rodinu - 66 rychlých receptů
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
350 Kč za 66 receptů je dost korunek. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
no jo,knihy jsou drahé.A za 66 receptů se mi to taky zdá moc.
Obrázek uživatelky
profil
takovou publikaci bych za 350 kc urcite nekoupila. ale nahledla bych, k inspiraci co porad varit
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles