Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Coolinářka - Testováno na rodině

15. 11. 2016 | Knižní tipy
Název knihy:
Coolinářka - Testováno na rodině

Autor: Svatava Vašková
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 31.10. 2016
Brožovaná lepená vazba s chlopněmi
Formát: 200 x 252  mm
Počet stran: 176 stran
Cena: 299 Kč

Svatava Vašková alias Coolinářka, autorka stejnojmenného blogu, připravila společně s nakladatelstvím Fragment knižní verzi svých nejlepších rodinných receptů. V kuchařce Coolinářka – Testováno na rodině ovšem nenajdete jen 80 receptů na skvělá jídla, ale také bohatý fotografický doprovod. Kuchařka vznikala během celého roku a je rozdělena na 4 části - jaro, léto, podzim a zimu. V každé části jsou zařazeny recepty na polévky, malá jídla, recepty z masa i sladká jídla, dezerty a nápoje, které dokonale ladí s daným obdobím roku.  

Na jaře nechybí jednoduchý recept na mazanec, velikonoční nádivkové muffiny nebo jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou. V letním oddílu najdete podrobný postup, jak si ogrilovat hovězí steak, recept na portobello burger, ale také několik sladkých receptů využívajících letní ovoce. V části věnované podzimním jídlům nesmí chybět batátová či dýňová polévka, quiche, kuře s nádivkou z kaštanů a brusinek či martinské rohlíčky a domácí müsli tyčinky.

Coolinářka - Testováno na rodiněZima je pak nejen ve znamení vánočních receptů (pistáciové rohlíčky, mandolety, anglický punč), ale i horkých polévek (kaštanová polévka, marocká čočková polévka) a párty snacků (bagetky s halloumi a žampiony, čedarové krekry).

Coolinářka servíruje léty prověřené recepty na tradiční jídla a moučníky, jako jsou kynuté buchty, segedínský guláš, kulajda nebo masopustní koblihy, i oblíbená jídla moderní mezinárodní gastronomie v jednoduchých verzích s použitím běžně dostupných kvalitních surovin.

Těšit se tak můžete například na exotickou květákovou polévku, kachní rillet, kokosové sušenky s lemon curd či pečené kuře s fenyklem a citrony. 

Stejně jak na svém blogu i ve své knize klade autorka důraz na univerzálnost receptů, kterou oceňuje i široký okruh čtenářů – kuchařů oblíbeného foodblogu Coolinářka.

Zároveň kuchařkou Coolinářka - Testováno na rodině vyjde Svatavě Vaškové i kuchařka určená dětem. Vánoční kuchařka pro kluky a holky je – jak název napovídá - plná jednoduchých sladkostí s vánoční tematikou. Během celého adventu si tak mohou malí kuchaři připravit nejen tradiční vánoční cukroví vánočně laděné dezerty, horké nápoje ale i oblíbené jedlé dárky.

Ukázka z knihy Coolinářka - Testováno na rodině:

Velikonoční nádivkové muffiny

  • 3–4 bílé rohlíky, housky nebo toastové chleby
  • 4 vejce
  • 100 g baby špenátu
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 150 g anglické slaniny nebo uzené krkovice
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • hrst sekaných mandlí
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty rozprostřete na plech
a dejte krátce zapéct do trouby. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypte do větší mísy a nechte je trochu zchladnout. Mezitím si orestujte na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo
uzené maso a spařte v cedníku baby špenát vroucí vodou. K pečivu přidejte 4 žloutky, slaninu, pesto a nakrájený, spařený špenát.

Do směsi dále zamíchejte sekané mandle, pažitku, muškátový oříšek, sůl a pepř. V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Ten postupně jemně vmíchejte do těsta. Hotovou směsí naplňte formu na muffiny, kterou předem vymažte máslem. Nádivkové muffiny pečte při 180 stupních cca 15 minut.

O autorce knihy Coolinářka - Testováno na rodině:


Svatava Vašková začala svůj blog Coolinářka psát na mateřské dovolené v červnu 2015, když byl její dceři rok a půl. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a nabídku vydat tištěnou kuchařku. Svatava je původní profesí divadelní manažerka a oblast gastronomie jí byla donedávna profesně docela vzdálená. Každopádně, láska k jídlu a vaření ji provází celý život a díky své mamince, která ji učila vařit a předala jí cenné rodinné recepty, získala základ a dobré předpoklady k vedení úspěšného foodblogu. Nedílnou součástí blogu i této knížky jsou nádherné snímky jídel, které autorka sama fotí. Knížka je tím pádem maximálně autentickou publikací, ve které je kladen velký důraz na vizuální podobu. Vřelou rodinnou atmosféru dotváří rovněž fotografie od renomované portrétní fotografky Lucie Baštové.

Tuto knihu Coolinářka - Testováno na rodině koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Coolinářka - Testováno na rodině:

Coolinářka - Testováno na rodině
Coolinářka - Testováno na rodině
Coolinářka - Testováno na rodině
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !