Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Digitální krajinářská fotografie

12. 07. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Digitální krajinářská fotografie
Autorka: Michael Frye
Překladatel: Mgr. Ondřej Doseděl
Nakladatelství: Zoner press
Rok vydání: 2010
Brožovaná vazba
Formát: 210x235 mm.
Počet stran: 160 str.
Cena: 329 Kč


Ansel Adams je ikonou krajinářské fotografie. Je veličinou nejen pro skvělé snímky americké přírody, ale také pro svůj doslova průkopnický přístup k fotografii. Adams je spolutvůrcem tzv. zonálního systému, který se stal, zejména v době rozmachu černobílé fotografie, významným pomocníkem při volbě expozice. Ansel Adams je také známý precizními zvětšeninami a dokonale propracovaným systémem „postprodukce“ v černé komoře.


knihaPublikace Michaela Freye vychází z díla tohoto Mistra krajináře a vedle zajímavých komentářů k několika fotografiím Ansela Adamse (a také Edwarda Westona a Eliota Portera) ukazuje, jak se lze z díla těchto velikánů světové fotografie poučit, co lze i v dnešní době digitálních přístrojů aplikovat a případně jak do digitálního kabátu převléci některé z klasických teorií.


Kniha (mimo tradičně skvělé a inspirativní fotografie, jak je u vydavatelství ILEX běžné) přináší řadu praktických doporučení, tipů a postupů od technických základů (jako jsou problémy šumu, využití možností RAWu a srovnání s formátem JPEG, aplikace filtrů, vyvážení bílé, hloubka ostrosti, expozice…) přes vlastní fotografování a otázky kompozice v krajinářské fotografii až po zpracování snímků a jejich tisk.


Tuto knihu Digitální krajinářská fotografie koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Zonerpress.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !