Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dotek léčí tělo, úsměv duši!

1. 09. 2014 | Knižní tipy
Název knihy:
Dotek léčí tělo, úsměv duši!

Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: BRÁNA
Rok vydání: 2014
Rozměry: 133 x 205 mm
Počet stran: 160 stran
Cena: 249 Kč

Kniha o úžasných možnostech léčivé energie, která nás naučí, jak aktivovat léčivé energetické proudy vlastního těla a prostřednictvím doteků a automasáží posilovat svůj organismus a pomáhat mu v léčbě.


Uvedené jednoduché techniky a cvičení nám poskytnou širokou škálu pozitivních účinků, od relaxace a nabytí lepší duševní pohody, až po zlepšení činnosti jednotlivých orgánů a odstranění zdravotních potíží. Léčba duše je zase skryta v pozitivním myšlení, humoru, smíchu a dobré náladě, to vše v duchu přísloví „dobrá mysl je půl zdraví“. Kniha je určena každému, kdo je nemocný, nebo kdo se chce nemoci vyvarovat, být zdráv a žít spokojeným životem.

Ukázka z knihy Dotek léčí tělo, úsměv duši!


Dotek léčí tělo, úsměv duši! Milí čtenáři, před tisíci lety starověký lékař Hippokrates prohlásil, že příroda léčí a lékař je sluhou přírody. V současnosti dveře lékařů berou denně útokem nesčetné zástupy rozbolavělých lidí trpících rozličnými poruchami s přesvědčením, že zdraví získají jen u doktora, v lékárně či v nemocnici. Pro většinu pacientů představuje lékařský předpis stvrzenku na zaručené zdraví, aniž přitom věnují pozornost významu přirozených léčivých sil. Přitom prováděné analýzy ukazují, že až padesát
procent pacientů trpí poruchami, které by mohli zvládnout vlastními silami. Jak? Často by víc pomohla změna životního stylu, pečlivě vybíraná a pestrá strava, alternativní metody léčby či speciální sebeléčebný program (který v knize nabízím)
než reklamou zviditelněná „zázračná“ pilulka.

Tato kniha přináší zajímavé informace a cenné rady, díky nimž můžete využít vlastní energii ke zmírnění nemocí, bolesti a nepohodlí, které s sebou nese dnešní moderní způsob života. Uvedené techniky a cvičení vám poskytnou širokou škálu pozitivních účinků, od relaxace a nabytí lepší duševní pohody, až po zlepšení činnosti mnohých orgánů a odstranění zdravotních potíží, se kterými se běžně setkáváte. Zjistíte, že někdy je k dosažení velkého účinku zapotřebí jen jednoduchých prostředků. Kniha je určena každému, kdo někdy onemocněl, každému, kdo se chce nemoci vyvarovat, být zdráv a žít spokojeným životem. Podělte se o tyto nové poznatky se svými blízkými, aby i oni mohli využívat své léčivé schopnosti prostřednictvím sebeuzdravujícíh doteků, úsměvu
a dobré nálady.

Zrak

(únava očí, prevence poruch zraku, krátkozrakost, šedý či zelený zákal)
O očích se říká, že jsou branami duše a jsou nejdůležitějším orgánem, který nás spojuje s okolním světem. Jsou velmi důležité zvláště v dnešní době, kdy je využíváme mnohem více než dříve a zatěžujeme sledováním televize a při práci na počítači. Jsou také vystaveny mnoha škodlivým vlivům, obzvláště ve městech – prašné prostředí, světlo zářivek, klimatizace v místnostech a podobně. Více než osmdesát procent populace je vybaveno zrakovou pamětí a podle prováděných výzkumů dostáváme očima do mozku až osmdesát pět procent informací. Zrakový vjem je nejdůležitější pro sběr informací, bystrým zrakem snadněji vnímáme okolní svět a cítíme se  lépe. Proto je nutné, abychom svému zraku věnovali pozornost a zvýšenou péči. Zrakové potíže většiny z nás by byly daleko menší, možná i žádné, kdybychom procvičovali svůj zrak. Každý z nás si alespoň občas protáhne své tělo a i když jsou zrakové svaly jedny z nejmenších na těle, platí pro ně přesto stejná pravidla jako pro všechny svalové skupiny. Namáhané svaly je třeba protáhnout a tím je regenerovat. Podle tradiční čínské medicíny lidé s očnímu poruchami mají také často potíže s játry.
Vyzkoušejte sestavu jednoduchých a účinných cviků, které mají při pravidelném opakování výrazný vliv na zlepšení zraku a jsou i dobrou prevencí proti potížím se  zrakem, jako je krátkozrakost, šedý či zelený zákal. Zkuste je a budete překvapeni, jakou úlevu okamžitě pocítíte, při pravidelném a soustavném každodenním cvičení se nám může výrazně zlepšit zrak. Před cvičením této sestavy je vhodné nejprve procvičit ramena a krk. Zavřete oči a kývejte hlavou ze strany na stranu a kolem dokola. Tím si uvolníme ztuhlou krční páteř a zlepšíme prokrvení nervů páteře a krku.

-- Zavřete oči a přes zavřená víčka si jemně a lehce (netlačte na oční bulvu) špičkami prstů masírujte oči, nejdříve šestkrát po směru hodinových ručiček, poté opět šestkrát proti směru hodinových ručiček. Tímto způsobem „oživíme“ a regenerujeme zrak a lze se tak zbavit mnohých nemocí očí.

-- Příval léčivé energie do očí přivedeme jednoduchým cvičením. Hlavu držte zpříma a promněte si dlaně, aby se v nich vytvořilo teplo a zaktivizovala energie. Z dlaní vytvořte „misky“ (s prsty těsně u sebe) a otevřené oči přikryjeme dlaněmi. Dlaně se očí nedotýkají a prsty jsou opřené o čelo těsně nad obočím. Uvědomte si svoje oči a zaměřte na ně svojí pozornost. Střídavě se dívejte nahoru, potom dolů. Poté se podívejte napravo a nalevo, stočte oči šikmo napravo nahoru a pak napravo dolů. Nebo můžete očima kroužit ve směru hodinových ručiček, poté v opačném směru. Každou polohu opakujte zhruba desetkrát. Po ukončení ještě krátce pokračujte v pasivní relaxaci při zavřených očích a zvolna dýchejte. Pomalu oči otevřete a vnímejte příjemnou tmu a teplo z vašich dlaní. Během této doby se snažte uvolnit a myslet na něco příjemného. Je dobré vědět, že toto cvičení má ještě hlubší význam, neboť podporuje další orgány a smysly. Pohyb očí vzhůru aktivuje podvěsek mozkový (hypofýzu), centrální endokrinní žlázu, která je nadřazena všem žlázám s vnitřní sekrecí, což je například štítná žláza, slinivka břišní, nadledvinky, pohlavní žlázy, a také šišinku (epifýzu), ve které se tvoří spánkový hormon melatonin. V některých kulturách byla šišinka považována za hlavní sídlo ducha a nazývala se „třetí oko“. Pohyb očí ze strany na stranu posiluje celý sluchový orgán, pohyb očí dolů posiluje sluchovou Eustachovu trubici a nervovou soustavu. Oční cviky posilují zároveň i játra a jsou dobrou prevencí proti krátkozrakosti, šedému či zelenému zákalu, ale i proti chorobám jater.

Ukazovákem a palcem stiskněte nosní přepážku a koutek oka. Tento bod se nazývá „ostrý zrak“, což odráží jeho důležitost pro náš zrak a vidění. Tlak na tento bod zostřuje zrak a je velmi účinný i při únavě očí.

-- Při potížích se zrakem provádějte masáž ušního lalůčku, v jeho středu se nacházejí body pro zrak.


Knihu Dotek léčí tělo, úsměv duši! koupíte v knihkupectví, na internetových stránkách nakladatelství Brána a na oficiálních stránkách autorky www.jmandzukova.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé rady, knížku si určitě seženu.Díky za tip.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek