Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Enkaustika - Malujeme horkým voskem

17. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Enkaustika
Podtitul: Malujeme horkým voskem
Autor: Marie Kielbusová
Nakladatelství: Computer Press
Formát: 167x225 mm
Datum vydání: 9. 5. 2011
Počet stran: 96 str.
Cena: 269 Kč


Tato kreativní kniha vám představí specifika techniky enkaustiky, při jejíž tvorbě se rozpuštěný barevný vosk pomocí speciálních enkaustických pomůcek (žehlička, pero, enkaustická deska apod.) nanáší na nejrůznější povrchy (papír, textil, dřevo, sklo, keramika, PVC apod.). Autorka vás seznámí s potřebnými pomůckami i materiály a poté se již bude věnovat jednotlivým enkaustickým technikám a 12 konkrétním projektům.


enkaustikaPokud jste si oblíbili techniku malby a rádi byste si vyzkoušeli i její méně známé varianty, je tato kniha určena právě pro vás. Představí vám specifika techniky enkaustiky, při jejíž tvorbě se rozpuštěný barevný vosk pomocí speciálních enkaustických pomůcek (žehlička, pero, enkaustická deska apod.) nanáší na nejrůznější povrchy (papír, textil, dřevo, sklo, keramika, PVC apod.).


Autorka vás nejdříve seznámí se všemi potřebnými pomůckami i materiály a poté se již bude plně věnovat jednotlivým enkaustickým technikám. Díky barevným fotografiím a názorným postupům už pak bude zhotovení některého z uvedených 12 projektů hračkou i pro úplné začátečníky v oblasti malování horkým voskem.


O autorce:


Marie Kielbusová (1952)
Absolvovala VŠ chemicko-technologickou v Praze a později i obor arteterapie na Západočeské univerzitě v Plzni. Dnes působí jako lektorka v SVČ v Plzni, kde vyučuje enkaustiku šestým rokem a pro účastnice tvůrčích dílen organizuje společné výstavy v Plzni a okolí. Ve svém volném čase se dlouhodobě věnuje širokému spektru rukodělných technik, které se vzájemně prolínají.


Z textilní oblasti se zabývá batikou, voskovou batikou, malováním na hedvábí, malováním a tiskem na textil, savením a odbarvováním, pletením na rámu (krosienky), vyšíváním, šitím, pletením a háčkováním. Z ostatních materiálů využívá parafín k výrobě a zdobení svíček a také korálky k navrhování a zpracování šperků.


Tuto knihu Enkaustika - Malujeme horkým voskem koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Computer press.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Enkaustika - Malujeme horkým voskem:

Enkaustika - Malujeme horkým voskem
Enkaustika - Malujeme horkým voskem
Enkaustika - Malujeme horkým voskem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !