Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Eona - Poslední dračí oko

7. 10. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Eona - Poslední dračí oko
Autor: Alison Goodmanová
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2011
Pevná vazba s přebalem
Počet stran: 410 str.
Cena: 348 Kč

Další pohnuté osudy statečné dívky Eony, adeptky dračí magie v zemi zasažené válkou. Po odhalení svého tajemství, které se trestá jedině smrtí, se ocitá na útěku před armádou uzurpátora Sethona, který se zmocnil násilím trůnu a za každou cenu hodlá uskutečnit svoje temné záměry.

Má-li v zemi opět zavládnout mír, musí Eona najít právoplatného císaře Kyga a magický černý foliant, aby mu pomohla získat zpátky trůn. Jako dračí oko se však sama stává hrozbou pro svůj lid, neboť nikdo neví, že nemá pod kontrolou svoji sílu. Zoufalá Eona je nakonec nucena uzavřít smlouvu s dávným nepřítelem, který může všechny vyhubit.

Eona poslední dračí okoNapínavý a poučný závěr příběhu o tajemné magii, šermu a lásce uchvátí mladé i dospělé čtenáře svou syrovostí, náhlými dějovými zvraty, bohatou symbolikou a nádherným orientálním prostředím.

O autorce:


ALISON GOODMANOVÁ (*1966) je známá australská spisovatelka píšící science fiction a fantasy literaturu. První díl duologie, Eon: Znovuzrození dračího oka, získal prestižní australskou knižní cenu Aurealis za nejlepší fantasy román. Kniha byla prodána do 10 zemí a přeložena do 13 jazyků. Zaznamenala mimořádný ohlas zejména v Německu, Británii a USA.

Ukázka z knihy:


Nebeské pláně byly zase v klidu a proudily v nich barvy drahokamů.
Zrcadlová dračice se na mě tiše dívala. Její pozornost se otřela o mou duši.
Toužila jsem po tom, abych zase ucítila její teplo, nechala jsem však její přítomnost projít kolem. Pokud naše spojení nějak přivolávalo truchlící draky
z vyhnanství, nemohla jsem jejich návrat riskovat. Sotva jsem zvládala řídit
sílu svého draka, natožpak sílu deseti duchovních zvířat, která šokovaly brutální vraždy jejich dračích očí. A pokud tihle smutní tvorové čekali na každé naše spojení, musela jsem najít způsob, jak se chránit před jejich sklíčeností, jinak bych se nikdy nenaučila dračím dovednostem, jak ovládat živly a starat se o zemi.

Na svém místě na severo-severozápadě se stále svíjel bolestí modrý drak.
Včera jsem zkoušela přivolat jeho sílu, stejně jako jsem to udělala v paláci,
jenže tentokrát neodpověděl. Bolest zvířeti bezpochyby způsobil pan Ido.
Stejně jako nám všem. S povzdechem jsem opět uvolnila své spojení s energetickou rovinou. Pulzující barvy se změnily zpět v pevné tvary a neměnné světlo na pláži a vyjasnily se, čímž odhalily blížící se postavu Dely. I když byla oblečená jako rybář a měla ruku v pásce, kráčela jako dvorní dáma a její hrubá tunika a kalhoty se tu a tam vznešeně zavlnily.

Jelikož byla kontra – muž, který si zvolil život ženy –, vypadal by její návrat k mužskému oblečení a zvykům jako snadný převlek. Ale nebylo to tak. A co jsem vlastně měla říkat já? Po čtyřech letech předstírání, že jsem chlapec, jsem shledávala svůj návrat k ženství taky dost obtížný. Sledovala jsem Deliny rychlé krůčky a to, jak se elegantně nese po písku. Byla více ženou, než já kdy budu. Šla jsem jí naproti, opatrně volíc cestu přes kameny. Zjistila jsem, že už se pohybuju hladce. Spojení se Zrcadlovým drakem uzdravilo můj chromý bok. Mohla jsem chodit i běhat bez bolesti či kulhání. Zatím jsem neměla moc času ani příležitostí k oslavě toho úžasného daru. Dela přešla krátký úsek mezi námi.

Její elegantní držení těla se změnilo v klopýtavý běh. Zachytila jsem její nataženou ruku. „Je mu hůř?“ zeptala jsem se. Odpověď se Dele zračila v prázdných, červeně orámovaných očích. Náš přítel Ryko umíral.

Více informací nejen o této knize Eona - Poslední dračí oko se dozvíte také na stránkách nakladatelství JOTA.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To bude pěkný dárek pro vnučku ráda čte tyto knihySmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Fantasy literaturu mám ráda. Normální život žiji, proč si o něm i číst? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tuhle knihu si přečtu s radostiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc se těším na zimu,Smajlík bude čas na čtení,ráda čtu , ale přes léto je málo času, Smajlík

Zasa zajdu do knihovny , tam je knížek, až oči přechází, a je tam klid a pohoda,

Knížky jsou ttak knihovny to jistí,Smajlíkeď moc drahé a
Obrázek uživatelky
profil
Vyzerá to ako vynikajúúca kniha... fakt sa tesim kedy si ju precitam... taketo ja mozem... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice