Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí

9. 12. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Hovory s řezníkem
Podtitul: Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Autorka: Jana Florentýna Zatloukalová
Nakladatelství: Smart Press
Datum vydání: 8. listopadu 2012
Rozměry: 172 x 240 mm
Pevná vazba, celobarevné
Počet stran: 352
Cena: 599 Kč

Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Naučí vás, jak se zbavit ostychu v řeznictví, jak si říct o ten nejlepší kus na guláš a jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě.


Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostíPromluví za vás s řezníkem a pak vás prostřednictvím 200 nových receptů naučí, co s masem, které jste si právě koupili – a ještě k tomu stylem, díky kterému všechno zvládnete hned napoprvé. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy
z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě?

Maso je pro mnohé velká neznámá. Kolik z nás raději uvaří těstovinový salát, zeleninovou polévku nebo rychlou buchtu, než aby sáhli po tak drahé a nevyzpytatelné surovině, jakou je maso? Kolik z nás má ve zvyku stále dokola kupovat tytéž druhy masa ‒ kuřecí prsa, vepřovou panenku a krkovici, protože zná pár spolehlivých a ověřených receptů, jak na ně?“ říká autorka knihy Jana Floretnýna Zatloukalová.

Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají.

I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané.

Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu.

O autorce knihy Hovory s řezníkem -
Kuchařka pro dceru z masa a kostí:

Když se jednoho dne Jana Florentýna Zatloukalová (1975) odstěhovala z rodného domu, ocitla se ve vlastní kuchyni, aniž by věděla, jak se v ní vaří (upřímně řečeno, nevěděla, jak se vaří ani v jakékoli jiné kuchyni).

S rostoucím hladem svého muže a s přibývajícím počtem dětí se však potřeba pobytu v kuchyni hlásila čím dál častěji. A tak než aby svůj rodinný kuchařský život protrpěla, rozhodla se nutnost proměnit ve vášeň: začala odhalovat tajemství a zákonitosti jednotlivých jídel, od guláše až po narozeninový dort.

Postupem takřka detektivním prozkoumala a zaznamenala všechno, co s přípravou dobrého jídla souvisí a co přitom kuchařské knížky tak rády začátečnicím tají ‒ jak horká je středně rozpálená trouba, jak dlouho se maso dusí doměkka, čemu se podobá barva jídla upečeného dozlatova, na co vzít teflonovou pánev a kdy se jí velkým obloukem vyhnout. Měla tak najednou v ruce návod pro všechny dívky, které se ocitly ve stejné situaci jako kdysi ona.

Ve své první knížce, Kuchařka pro dceru, je všechny vezme za ruku a provede jejich vlastní kuchyní. Ukáže jim, jak si vaření zamilovat a z večerní chvilky hrůzy u sporáku udělat příjemný vrchol celého dne. A protože před začínající kuchařkou stojí mnoho dalších výzev, odhodlala se pokračovat v psaní i vaření.

Svůj návod na přežití prvních samostatných Vánoc shrnula v knížce Vánoční kuchařka pro dceru a navíc získala výuční list v oboru kuchař. Jako další téma si vybrala maso, postrach všech kuchařek v začátečnických nesnázích.

V knížce Hovory s řezníkem dovede čtenářky nejen do řeznictví, ale i k pokročilejšímu stupni vaření. Když autorka zrovna nepíše knížky a nezkouší nové recepty, snaží se vetřít do kuchyní nejlepších šéfkuchařů téhle země a něco se od nich přiučit. Připravuje články o vaření, stará se o čtyři děti, dvě kočky, jednoho psa, stále o toho stejného muže a běhá po lese, aby mohla jíst, co se jí zachce.

Tuto knihu Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Smart Press.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí:

Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpěkný dáreček
Obrázek uživatelky
profil
pěkný dárek pro dceru
Obrázek uživatelky
profil
Tuhle knihu bych potřebovala před 40ti lety, to by se mi hodila. když jsem se vdala, odstěhovala se 200 km od maminky, tak to nebylo lehké začínat v kuchyni. když jsem šla k řezníkovi, tak jsem vždy řekla, co budu vařit a on mi nabídl maso.....vařila jsem prostě podle řezníkaSmajlík nepoznala jsem plec od kýty, nepoznala jsem hovězí zadní od předního a tak podobně. Ale život a řezníci mě naučili Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc