Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

HTML - začínáme programovat

23. 03. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: HTML Začínáme programovat
Autor: Slavoj Písek
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2010
Rozměry: 160 x 240 mm
Počet stran: 192 str.
Cena: 249 Kč


Nové vydání jedinečného bestselleru je na světě. Jazyk HTML je základním prostředkem k vytváření WWW stránek pro internet. Po jejím přečtení budou čtenáři schopni vytvářet vlastní jednoduché webové stránky, kvalitou srovnatelné s těmi, jež se dají najít během toulek internetem.


html-zaciname-programovatVelmi jednoduše a názorně jsou zde probrány všechny základní aspekty HTML. V první kapitolách se čtenář dozví něco o tom, co se vlastně skrývá pod tajemnou značkou HTML a jaký je jeho význam při používání Internetu. Dále je zde popsáno, co všechno bude čtenář potřebovat k vytváření WWW stránek. Po tomto nezbytném úvodu již ná-sleduje seznámení s vlastní tvorbou HTML dokumentů. Vše je vysvětlováno postupně od zobrazování textu, přes tvorbu odstavců a nadpisů, až k formátování dokumentu a nastavování barev. V jednotlivých kapitolách je možné naučit se používat seznamy, obrázky, vkládat na stránky citace, hypertextové odkazy a tabulky. Po těchto základech přijdou na řadu i některá pokročilejší témata. Čtenáři se naučí používat kaskádové styly, pomocí rámů budou umět zobrazit několik dokumentů současně. Krátce jsou zmíněny i možnosti oživení stránek pomocí DHTML.
Kniha je určena naprostým začátečníkům, kteří se chtějí naučit základům vytváření WWW stránek, a neví jak začít. O tom, že knihu může používat naprosto každý, nejlépe svědčí i to, že se nepředpokládá žádná předběžná znalost programování ani jazyka HTML. Jediné, co čtenář musí umět, dříve než začne číst první kapitolu, je pracovat s tex-tovým editorem a libovolným internetovým prohlížečem.
Kniha obsahuje mnoho názorných příkladů, na nichž si každý čtenář může prakticky vyzkoušet vše, co se právě na-učil. Kromě toho, že jsou v knize uvedeny v kompletní podobě, je možné tyto příklady získat již hotové stažením z autorova webu nebo z webu nakladatelství Grada.


Tuto knihu HTML Začínáme programovat koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !