Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hvězdný román Manželská smlouva

24. 06. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Manželská smlouva
Autor: Jennifer Probstová
Nakladatelství: Ikar
Formát: 133 × 207 mm, 330 g
Počet stran: 240
Rok vydání: 6/2013
Cena: 240 Kč
    
Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky – a mocného muže, který jí zlomil srdce.
Miliardář Nicholas Ryan sice v institut manželství nevěří, ale aby se mohl stát dědicem rodinné společnosti, potřebuje sehnat manželku. A to rychle. Když se dozví, že sestřina dávná kamarádka má finanční trable, dá Alexe odvážnou nabídku. Má to být manželství s jednoduchými pravidly: nezaplést se, nezamilovat se a jeden rok předstírat pár. Je to jen obchod. To přece nemůže být tak těžké zvládnout, ne?

Všechny čtenářky, které propadly sexy romancím a dávají přednost happy endu, by měly zbystřit. Na pulty českých knihkupců přichází hvězdný román amerického knižního trhu Manželská smlouva, který New York Times označily za bestseller roku 2012.

Manželská smlouvaJeho autorka Jennifer Probstová napsala svou první love story ve dvanácti letech a od té doby snila o dráze spisovatelky. Nejdříve však získala vysokoškolský titul v oboru ekonomie a vyzkoušela různá zaměstnání – pracovala v cestovní agentuře, byla učitelkou jógy a pojišťovací agentkou. Průběžně se pokoušela psát – zlom nastal, když vyšla Manželská smlouva, která se v loňském roce vyšvihla na první místo žebříčku amerického internetové knihkupectví Amazon.
Probstová žije v Hudson Valley ve státě New York, kde tráví čas psaním, čtením a výchovou dvou  synů a dvou psů – míšence ovčáckého psa (který se dostává do problémů stejně tak jako její synové)  a bígla (který v rodině funguje jako usmiřovač.)
A jak potkala autorka romancí lásku svého života? „Když mě poprvé někam pozval, slíbil, že si koupí mou knihu, bude-li mě moci vzít na večeři. Při sushi jsme se do sebe zamilovali a od té doby jsme se nerozdělili. Tehdy jsem pochopila, že nejde o šťastné konce, ale o šťastné začátky.“

Ukázka z kniha Manželská smlouva:

Nick přiložil pero k levému okraji stránky a napsal si seznam.

Žena, která mě nemiluje.
Žena, se kterou netoužím spát.
Žena, která nemá rozvětvenou rodinu.
Žena, která nemá žádná zvířata.
Žena, která nechce děti.
Žena, která má nezávislou kariéru.
Žena, která bude náš vztah považovat za obchodní dohodu.
Žena, která není příliš citově založená ani impulzivní.
Žena, které můžu věřit.


Jennifer ProbstováPak si to celé přečetl. Věděl, že doufat v některé z požadovaných vlastností by bylo přehnaně optimistické, ale jestli vesmírná teorie funguje, klidně může požádat o všechno, co chce. Potřebuje ženu, která bude na ten podnik pohlížet jako na obchodní příležitost. Možná že bude požadovat vysokou finanční odměnu. Byl ochotný k mnoha ústupkům, ale chtěl manželství jen na papíře. Pokud spolu nebudou spát, nebudou na sebe žárlit. Pokud dotyčná nebude přecitlivělá, láska nebude připadat v úvahu.
Bez podobných komplikací budou mít dokonalé manželství. V duchu probral každou ženu, se kterou v minulosti chodil, každou přítelkyni, s níž prohodil pár slov, každou obchodní partnerku, s níž kdy poobědval.
Na nic nepřišel.
Zmocnilo se ho zklamání a nervozita. Bylo mu třicet, byl přiměřeně přitažlivý, inteligentní a finančně zajištěný. A přece ho nenapadala jediná slušná žena, se kterou by se mohl oženit.
Měl na uzavření sňatku pouhý týden.
Zazvonil mu mobilní telefon. Nick ho zvedl. „Ryan.“
„To jsem já, Maggie.“ Odmlčela se. „Pořád hledáš manželku?“
Přidušeně se uchechtl. Jeho sestra byla jediná žena na světě, která ho dokázala rozesmát, i když se někdy bavila na jeho účet. „Právě na tom pracuju.“
„Myslím, že jsem ji našla.“
Zrychlil se mu srdeční tep. „Kdo to je?“
Další pauza. „Musíš splnit její podmínky, ale to podle mě nebude problém. BuN nezaujatý, i když to není tvoje silná stránka. Ale můžeš jí věřit.“
Mrkl na poslední bod svého seznamu. V uších se mu podivně rozhučelo. Že by ho to varovalo před dalšími sestřinými slovy? „Kdo to je, Maggs?“
Rozhostilo se ticho. „Alexa.“
Při tom důvěrně známém jménu z minulosti se místnost roztočila a zmocnila se ho závrať. Z rozmazané šmouhy, která se mu objevila před očima, vyvstávala jediná myšlenka jako neonově zářící mantra, znovu a znovu.
Ani náhodou.


Knihu Manželská smlouva koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Bux.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hvězdný román Manželská smlouva:

Hvězdný román Manželská smlouva
Hvězdný román Manželská smlouva
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !