Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Italská kuchyně - Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytí

22. 08. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Italská kuchyně jednoduše a rychle
Podtitul: Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytí
Autor: Gino D´Acampo
Nakladatelství: Ikar
Brožovaná vazba
Formát: 144 x 207 mm
Počet stran: 176
Rok vydání: 2013
Cena: 359 Kč

Gino nabízí jednoduchá, ale nesmírně uspokojivá jídla. Recepty rozdělil do pěti kapitol. Romantico obsahuje recepty na jídlo pro dva, kterým uděláte dojem. V Salute najdete pokrmy pro brunch, grilování nebo slavnostní večeři. Facile facile je plná receptů na rychlá jídla, jejichž výsledek předčí očekávání. Recepty v Per tutti i giorni jsou zaměřeny na chutné večeře pro všední den pro rodinu, zatímco předpisy v Per me, lahodné a lákavé, jsou určeny pro jednoho. Ginovy recepty mají styl. Soustředí se spíš na skladbu chutí než na složité techniky či nákladné přísady.

Italská kuchyně jednoduše a rychle - Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytíUkázka z knihy
Italská kuchyně jednoduše a rychle:


Přiznávám, že pražmana zlatého jsem dřív moc často nepřipravoval. Většinou jsem si ho objednával v restauraci, když jsem byl na jihu Itálie, ale od té doby, co jsem vymyslel tento recept, peču ho nejméně dvakrát za měsíc. Mám rád chuť rybího masa doplněnou rozmarýnem a česnekem, a ještě lepší je, že příprava trvá jen dvacet minut. Místo pražmana si můžete udělat třeba morčáka a hlavně ho nezapomeňte pokapat kvalitním extra panenským olivovým olejem.

Pečený pražman s rozmarýnem a česnekem

1 celý pražman zlatý (asi 400 g), zbavený šupin a vykuchaný
5 větviček čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku neloupané a rozpůlené
2 polévkové lžíce olivového oleje
40 g lístků rukoly
1/4 hlízy fenyklu, nakrájené na tenké plátky

Předehřejte troubu na 200 stupňů (plyn stupeň 6). Položte rybu na prkénko a ostrým nožem ji z každé strany dvakrát šikmo nařízněte.  Do břišní dutiny vložte 3 větvičky rozmarýnu a všechen česnek a zbývající rozmarýn zastrčte do řezů po stranách. (Nechte lístky z ryby trochu vyčnívat, aby se také upekly a dodaly jídlu více chuti). Položte rybu na pekáč, pokapejte ji olivovým olejem a posypte mořskou solí. Pečte v troubě 20 minut, až maso zbělá a kůže je křupavá. Mezitím smíchejte v míse rukolu, čekanku a fenykl se šťávou z poloviny citronu a extra panenským olivovým olejem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Knihu Italská kuchyně jednoduše a rychle - Jídlo, které oslavuje, konejší, svádí i sytí koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Super recept. Dnes už je tolik kuchařek, tolik receptů. Já mám ráda italské těstoviny. Pražman, u nás asi místo toho nějakého okouna.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles