Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablečná kuchařka

22. 10. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Jablečná kuchařka
Autoři: Karen Berman, Melissa Petitto
Překladatelka: Petra Slabá
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 1. září 2014
Vázaná vazba
Počet stran: 378
Cena: 329 Kč

Jablečné recepty pro dny všední i nevšední od vyhlášených kuchařů sestavily autorky Melissa Petitto a Karen Berman tak, aby odpovídaly svátkům, ročním obdobím i počasí. Kuchařka tak nabízí návody, jak vytvořit lahodné klasické pochoutky jako koláč nebo žemlovka, ale přináší i nové a neotřelé recepty jako je jablečný salát s karbanátky, krémové houbové ragú na jablkách, jablečné pesto či mrkovo-jablečná polévka se zázvorem.


Oceníte určitě i jednoduché návody na přípravu lehkých dezertů, koktejlů a omáček. Navíc se dozvíte, jak si pravidelným jablečným přísunem vyladit trávení, jak dát sbohem infekcím a posílit svou imunitu. A jestli vás zajímá, jak jablka chutně a zdravě kombinovat s jinými potravinami, jak si při jejich loupání uklidnit stresem rozbouřenou mysl nebo jak těmito krásnými plody nápaditě a elegantně vyzdobit svou domácnost, pak pro vás bude Jablečná kuchařka to správné podzimní čtení. 

Jablečná kuchařkaRedukční a očistná kúra

Jablko je pro našince opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností. Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví.  Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a lidé držící nejrůznější druhy diet: každý plod obsahuje až 85 % vody. Kromě vitamínu C a látek pro tělo nezbytné jako je železo, měď, zinek, křemík, vápník a hořčík, obsahuje jablko i draslík. Ten  pomáhá udržovat správnou hladinu vody v těle a působí na správnou funkčnost ledvin a svalů.


Jablko jako bojovník proti cholesterolu a revma


Při všech formách revmatismu prý pomáhá podzimní jablečná kúra, při níž se po dobu tří týdnů konzumuje kromě běžné stravy až jeden kilogram jablek denně. Ne náhodou se o jablku říká, že odhání doktory!

Přírodní kartáč

Pravidelné chroupání jablek působí blahodárně i na dásně. Čistí a bělí chrup, a dokonce odstraňuje zubní plak.

Zdravá strava nejen s jablky

Podzimní publikace z nakladatelství Synergie je další z řady knih o trendech ve zdravém vaření a stravování: k těm patří kromě kuchařky jablečné, bezlepkové a vitariánské také zajímavá novinka V zajetí jídla věnovaná zvládání nutkavých chutí a kniha Zbavte se svých kil bolesti zkoumající souvislost mezi přejídáním, zážitky z dětství a stresem.

O autorkách knihy Jablečná kuchařka:


Melissa Petitto
je výživová poradkyně a osobní kuchařka, která vaří pro výkvět Hollywoodu. Mezi její klienty patří např. Lucy Liu, Gwyneth Paltrow nebo Christy Turlington. Než se začala živit jako kuchařka, vystudovala Johnson & Wales University, kde získala už jako kulinářská učnice nejvyšší poctu. Poté pracovala jako vývojářka v kuchyni časopisu Cooking Light.

Karen Berman je spisovatelkou a editorkou se specializací na jídlo a životní styl. Píše příspěvky do New York Times a pro řadu internetových portálů a tištěných publikací. Je také autorkou knih Něco na zub v pátek večer, Recepty jedna hračka, Svačinky a pochoutky, které si uděláte a sníte a mnoha dalších populárních knih pro zaměstnané, ale mlsné ženy a muže.   

Tuto knihu Jablečná kuchařka koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Synergie.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
miluji jablka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jablíčko je vlastně převlečený doktor a navíc moc chutnáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice