Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vám výcvik zvířat pomůže ochočit manžela?

30. 09. 2008 | Knižní tipy
Název knihy: Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství
Autorka: Amy Sutherlandové
Přeložila: Kristýna Kučerová
Vydavatelství:
Štrob, Širc & Slovák s.r.o.
Rok vydání: 2008
Počet stran: 156
Formát: 147x208 mm, 220 g
Vazba: Paperback
Cena: 199 Kč

Na český trh přichází kontroverzní bestseller americké novinářky Amy Sutherlandové,  který ukazuje, jak se dají techniky cvičitelů exotických zvířat aplikovat na lidské vztahy. A hlavně - že fungují!

Kniha Amy Sutherlandové Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství přichází s něčím, co tu ještě nebylo a o čem nikdo nepsal. To, co začalo jako sloupek v The New York Times (a jako jeden z nejčastěji čtených a přeposílaných článků v roce 2006!), se vyvinulo v zábavnou a osvěžující knihu o tom, jak se dají techniky cvičitelů exotických zvířat aplikovat na lidské vztahy.

Co mě výcvik zvířat naučilZkušenosti Amy Sutherlandové, které získala pozorováním profesionálních cvičitelů, jsou tak hluboké, že sama v úvodu své knihy prohlašuje: „Mám v duši klid, který pramení z prostinkého faktu – svět mi dává mnohem větší smysl.“ (A peníze ze smlouvy na knihu i film určitě taky neublížily.) Na své cestě nám předává řadu užitečných pravidel vybraných ze cvičitelské filozofie. Základní mantra „zvíře za to nikdy nemůže“ nám kupříkladu říká, že chování je prostě jen chování a že bychom si ho neměli brát osobně. Další poučení je, že sekýrováním se nikdy nedostaneme k tomu, co chceme. Její kniha nám nabízí chápavý a také velmi praktický pohled na lásku a manželství – v lecčems tak originální jako žádné knihy předtím.

Důležitým zdrojem zkušenosti byl pro Amy Sutherlandovou ve světě zcela výjimečný studijní program EATM na kalifornské Moorpark College, kde se studenti učí cvičit exotická zvířata. Výuka trvá dva roky a její studenti nacházejí uplatnění jako specialisté v největších světových zoo i jako experti na výcvik zvířat v hollywoodských filmech.

Kniha Amy Sutherlandové Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství vyvolala bouřlivou diskuzi, v níž se řada mužů ohradila proti tomu, že by měli být „cvičeni“ a že jsou nepřímo označováni jako „zvířata“. Diskuze skončila smírně: muži i ženy jsou součástí biologické říše, a tudíž trénovat, či lépe vychovávat, lze obě dvě pohlaví.

Kniha Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství se stala velmi populární i mezi běžnými chovateli, protože představuje a také názorně vysvětluje účinné techniky, které lze samozřejmě používat i na domácí mazlíčky.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !