Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednoduché, nápadité a pestré rychlovečeře do 30 minut

20. 03. 2017 | Knižní tipy
Název: Rychlovečeře
Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: Arista Books
Druhé vydání: 2017
Rozměry: 210 x 148 mm
Vazba: Paperback
Počet stran: 128
Cena: 159 Kč

Milí čtenáři, kuchaři a kuchařky,

vaření má na rozdíl od jiných řemesel zvláštnost v tom, že kromě profesionálních kuchařů je musí zvládnout téměř každá žena a nejeden muž, kteří se starají o žaludky své či svých blízkých. Není to úkol lehký, neboť musí uvážlivě vybírat z mnoha druhů potravin tak, aby připravovali pokrmy s dobrou chutí, přitažlivým vzhledem, a pokud možno, co nejrychleji.

RychlovečeřeA právě rychlost přípravy pokrmů byla pro mě rozhodujícím kritériem při sestavování této knihy. Jednoduché, nápadité a pestré večeře v mojí režii zvládnete do třiceti minut a o to déle si můžete užívat volný čas či posezení s rodinou nebo partnerem.

Užijte si hodně malého vaření s velkými jídly z této knihy a přeji Vám dobrou chuť!   


Sladké rychlovečeře

Správná domácí atmosféra by měla vonět kávou a něčím neodolatelně sladkým a dobrým. Vyberte si z mojí nabídky některý ze snadných a rychlých pokrmů, který dokonale uspokojí chuť na sladké a příjemně zasytí. A navíc, se sladkými večeřemi určitě uspějete u svých dětí. 

Tvarohové mrňousky                                Na stole za 20 minut  

Tyhle kypré tvarohové knedlíčky jsou náš rodinný evergreen a nejvíce nám chutnají s rozmixovaným nebo rozmačkaným ovocem – třeba jahodami, borůvkami či malinami, které smícháme se zakysanou smetanou a případně ještě trochu osladíme. 

500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 6-7 lžic hrubé mouky, sůl, trochu oleje
Dáme vařit větší hrnec s vodou a osolíme. Z uvedených surovin připravíme vláčné těsto. Ruce si potřeme olejem a tvoříme menší knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme 3-5 minut.
Uvařené knedlíčky vyjmeme, necháme okapat a každý propíchneme vidličkou.
Dobrý tip:
- Do těsta můžeme přidat rozinky nebo směs sušeného a kandovaného ovoce. Uvařené knedlíčky podáváme posypané vanilkovým cukrem a přelité rozehřátým máslem. 

Jemné palačinky                                           Na stole za 30 minut

Palačinky najdeme snad ve všech světových kuchyních. Patří k báječným pokrmům, neboť jsou elegantní, voňavé, snadné a variabilní. Lze je podávat potřené zavařeninou, ochuceným tvarohem či nugetou a naplněné ovocem, zmrzlinou či jen posypané cukrem a nastrouhanou čokoládou. Vaší fantazii se meze nekladou!

200 g hladké mouky, sůl, 300 ml mléka, 1-2 vejce, 1 lžička pískového cukru, 1 lžíce rumu, olej na pečení
Mouku se solí prosejeme do mísy. Mléko rozšleháme s vejci, cukrem a rumem a postupně je vmícháme do mouky. Při zpracování těsta můžeme použít i elektrický ruční šlehač.  Rozehřátou pánvičku potřeme trochou oleje, nalijeme na ni tři až čtyři lžíce těsta a okamžitě ho krouživým pohybem rozlijeme po pánvi na tenkou palačinku. Asi po dvou minutách palačinku obrátíme a dopečeme po druhé straně.

Kefírové lívanečky                                           Na stole za 30 minut

Sladkou tečkou po náročném pracovním dni se mohou stát kefírové lívanečky. Před konzumací je můžeme potřít zavařeninou či nugetou, obložit ovocem a ozdobit kopečkem ušlehané nebo zakysané smetany.

500 ml kefíru, 12 lžic polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžíce pískového cukru, sůl, ½ lžičky jedlé sody, olej na pečení
Z uvedených surovin bez přidání jedlé sody připravíme těsto, které necháme asi 5 minut odpočinout. Potom přidáme jedlou sodu, dobře zamícháme a na olejem potřené pánvi pečeme po obou stranách lívanečky.
Dobrý tip:
- Místo kefíru lze použít acidofilní mléko.

Jogurtové kobližky                                            Na stole za 30 minut

Lehounké nadýchané kobližky vás určitě příjemně překvapí. Podle vaší fantazie můžete těsto dochutit rumem, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu či pomeranče nebo vanilinovým cukrem. Zkuste usmažené kobližky poprášit kakaem. Opravdu vynikající!

200 g polohrubé mouky, 150 ml bílého jogurtu, 2 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, olej na smažení, moučkový cukr na posypání
Mouku, jogurt, vejce, prášek do pečiva a špetku soli smícháme a z vláčného těsta lžičkou vykrajujeme kousky. Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme dozlatova. Usmažené kobližky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a posypeme je cukrem.  

Zapečené ovoce s mandlovou drobenkou        Na stole za 30 minut

Tenhle recept potěší každého, kdo rád mlsá, ale musí si hlídat kalorie. Zapečené ovoce s křupavou drobenkou chutná teplé i studené a slavnostnější ráz pokrmu dodáme, když jednotlivé porce přizdobíme kopečkem zmrzliny. 

Čerstvé ovoce - například hrušky, jablka, meruňky, broskve, banány, švestky…, 3 lžíce rozinek, citronová šťáva, máslo na vymazání zapékací misky
Mandlová drobenka: 2-3 lžíce mandlových nudliček, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce pískového cukru, 1 lžíce másla, špetka mleté skořice
Zapneme troubu na teplotu 180 °C. Ovoce omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce promícháme s propláchnutými rozinkami a citronovou šťávou. Vložíme je do máslem vymazané zapékací misky a posypeme drobenkou. Tu připravíme z nudliček mandlí smíchaných s moukou, cukrem, změklým máslem a špetkou skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

Tuto knihu Rychlovečeře koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách autorky Jarmily Mandžukové.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ňam pochúťky,podľa receptíkov uvedených niektoré vyskúšamSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles