Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ještě mě nezabíjej

19. 07. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Ještě mě nezabíjej
Autor: Joy Fieldingová
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 135 x 207 mm, 374 g
Počet stran: 304
Cena: 244 Kč

Casey Marshallová je pohádkově bohatá dědička a spokojená manželka pohledného a milujícího Warrena. Její dokonalý svět je rozbit na kusy ve chvíli, kdy do ní plnou rychlostí narazí auto a vážně ji zraní.

Casey leží v kómatu na nemocničním lůžku a postupně si uvědomuje, že sice slyší, ale nevidí, nemůže komunikovat ani se hýbat. Zmocňuje se jí neskutečný děs, že do konce života zůstane živou mrtvolou, odsouzenou k čekání na chvíli, kdy se jeste-me-nezabijejpro své blízké stane jen věcí na obtíž. Ani někteří z jejích přátel, kteří ji navštěvují, nejsou takoví, za jaké je považovala. A od detektiva náhodně zaslechne, že její nehoda byla nejspíš dobře naplánovaným pokusem o vraždu... Casey se všemožně snaží vymanit ze svého umírání zaživa, ale během pobytu v nemocnici si nakonec musí položit otázku, zda to, co ji v blízké budoucnosti čeká, není mnohem horší než kóma.



Ukázka z knihy Ještě mě nezabíjej

Pokusila se zvednout ruce, ale necítila je. Pokusila se kopnout nohama, ale ani ty nedokázala lokalizovat. Bylo to, jako kdyby neexistovaly, jako by byla jenom hlava bez trupu, tělo bez končetin. Být tady aspoň trochu světla. Kéž by viděla aspoň něco.
Casey vynaložila všechny síly, aby znovu získala kontrolu nad svým nyní přerývaným dechem. Pokud ji opravdu unesli, jestli skutečně leží v rakvi pod studenou hlínou, znamená to, že její zásoba vzduchu je omezená a je nutné, aby jím neplýtvala. Přesto nedostatek vzduchu nepociťuje, došlo jí. Ani necítí chlad. Ani horko. Ani cokoli jiného.
Necítí absolutně nic.
Nic kromě hluboké, nekonečné tmy.
Je mrtvá?
Tohle se nemůže dít. Prostě nemůže.
Ovšemže se to neděje, uvědomila si s náhlým přívalem úlevy. Je to sen. Noční můra. Co to s ní je? Proč jí to nedošlo dřív? Mohla si ušetřit spoustu zbytečného trápení a promarněné energie. Měla hned poznat, že se jí to zdá.
Teď jen zbývá, aby se probudila. Dělej, ty hloupá. Dokážeš to. Probuď se, sakra. Tak se vzbuď.
Až na to, že si nevzpomíná, že by šla spát.



Tuto knihu Ještě mě nezabíjej koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jpy Fieldingová píše velmi dobře, její romány se velmi dobře čtou. Tuto konkrétní knihu jsem zatím nečetla, ale všechny ostatní, které mi přišly pod ruku, byly opravdu dobré, vřele všem doporučuji čtenářkám číst knihy této spisovatelky, nebudete zklamány, naopak příjemně překvapeny.
Obrázek uživatelky
profil
láka ma to, budem to čítať
Obrázek uživatelky
profil
jako ostatně všechny od paní Joy Fieldingové.
Když vyšla, ihned jsem si ji koupila a musela jsem se velmi ovládat, abych si ji nechala až na dovolenou. Tam ji po mně "shltla" moje starší dcera, a vzápětí po ní ještě kolegyně, která se chodila ptát, jak to dopadne. Můj muž si klidně přečte konec, a pak si v klidu přečte vše, ale já si knihu přečtu poctivě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles