Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

K čemu jsou diety?

22. 01. 2016 | Knižní tipy
Název knihy: K čemu jsou diety?
A mnoho dalšího o správném jídle a cvičení
Autor: Petr Fořt
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 1/2016
Formát: 173 × 242 mm, 770 g
Vazba: pevná
Počet stran: 296
Cena: 261 Kč

Publikace je zaměřena na boj s obezitou a srozumitelně vysvětluje omyly mnoha redukčních dietních režimů – reaguje tak na stále se množící „zaručené“ prostředky a postupy spíše laických autorů, kteří se chtějí zviditelnit a obohatit. Současně posoudí oprávněnost a reálnost ucelených dietních režimů, pocházejících z pera odborníků – lékařů.

K čemu jsou diety?O autorovi knihy K čemu jsou diety?


RNDr. Petr Fořt, CSc.
patří k uznávaným odborníkům na fyziologii a dietologii vrcholového sportu, v němž pracoval dvacet let. V období 1983 až 1987 působil jako místopředseda Komise pro výživu vrcholových sportovců, byl členem řady zdravotních komisí a realizačních týmů sportovních reprezentací. Je úspěšným autorem několika publikací, desítek vědeckých prací a dopisovatelem odborných časopisů (Svět kulturistiky, Zdraví, Regenerace, Wellness a dalších). V současnosti se věnuje soukromému poradenství.



Ukázka z knihy K čemu jsou diety?


ZVÝŠENÍ TĚLESNÉ HMOTNOSTI VE STŘEDNÍM A VYŠŠÍM VĚKU

Plíživé zvyšování váhy provází většinu současné populace – začíná to po svatbě... příčinou toho je změna způsobu života. Řešení je relativně jednoduché, především v případě mužů, až na to, že je to náročné, pokud si dotyčný neuvědomí vážnost problému. V případěžen je situace složitější, především když mají děti, a nejvíc v případě, když děti přijdou krátce po sobě. Právě tyto ženy často řeší problém, jak nepřibrat víc než je žádoucí v průběhu gravidity a při kojení, co je správné jíst, když není čas na vaření, jak se ubránit dojídání po dětech, jak se stále alespoň trochu  "hýbat“, když akutním problémem je nedostatek spánku a přerušování spánku, především když dítě není kojené.
Co se týče středního věku, situace se komplikuje stresem, přepracováním, snahou zajistit živobytí rodiny a dětí. Nicméně hlavním motivem by mělo být? Udržet se v kondici – a to i za cenu obětování jakýchsi životních radostí (například dobrého jídla). Uvědomte si: Nemocný člověk nevydělává! To je hlavní motiv a první pravidlo péče o zdraví čili prevence.
Největší problém s udržením optimální hmotnosti vidím v případě žen vyššího středního věku – dejme tomu od začátku páté dekády života. A tady to začíná být problém nejenom fyzický, ale také psychický. Jednoduchá rada? Je mi líto – neexistuje. Nebo snad – že by přece jenom? Dejme tomu, že postačí si uvědomit, že budu žít ještě relativně dlouho (ženy většinou přežívají muže), tudíž není možné se v tomto věku zdevastovat – a nemyslet na budoucnost. Když si žena včas uvědomí, že dobrá kondice a fyzický zjev znamená tolik potřebné sebevědomí, pak je výsledkem a odměnou dobrý pocit ze života. Nejde jen o peníze, i když ty jsou až na prvním místě, ale hlavně jde o zdraví. Ženy si často čtou uklidňující vyjádření lékařů, že „mírná“ nadváha v jejich případě je spíše ku prospěchu. Budiž, až na to, co to je, mírná nadváha?
No jistě, ženy mají mít oblé tvary. Dobře, ale rozhodně nelze za ideál prohlásit to, co prezentuje fotograf Saudek – abych vám to nějak přiblížil.


Tuto knihu K čemu jsou diety? koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Ikar.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku K čemu jsou diety?:

K čemu jsou diety?
K čemu jsou diety?
K čemu jsou diety?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka