Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Káva jako životní styl

17. 12. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Káva jako životní styl
Autor: Martin Pössl
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2009
Rozměry: 140 x 210 mm
Počet stran: 120 str.
Cena: 179 Kč

Určitě se vám už někdy stalo, že jste si pozvali na návštěvu pár přátel a vymýšleli jste jakou specialitu jim připravit. Což takhle tradiční kávu trochu netradičně? Tato kniha vás nenásilnou formou seznámí nejen s tím, odkud k nám káva přišla a jak si vybrat tu nejlepší, ale hlavně jak připravit speciality, které zaujmou nejen vás, ale každého, koho pozvete. Pokud máte rádi změnu, je tato kniha určena právě vám.

Obsah knihy Káva jako životní styl:

-    Tradiční káva netradičně
-    Jak připravit speciality
-    Praktické recepty pro domácí přípravu

kava-jako-zivotni-styl

Ukázka z knihy Káva jako životní styl:

Káva není jen životabudič, povzbuzující nápoj, jímž se zahání ospalost, únava a včerejší kocovina. Káva je i skvělý společník. Určitě jste již mnohokrát rozjímali nad ranním šálkem kávy o tom, co přinese den, o tom, co vás čeká. A nejspíše jste u šálku kávy skončili, i když den neproběhl moc dobře. Jistě máte přátele a rodinu, ale káva odedávna provází mnohá přátelství a stmeluje mnohé rodiny napříč světem. Je jedno, jestli se voňavá káva podává v nablýskaných šálcích ve stylové kavárně, nebo v omlácených plecháčcích v pouštním písku. Důležité je hlavně to, aby byla opravdu voňavá a dobrá. Špatná káva bude špatná při jakékoliv přípravě a v jakémkoliv prostředí. A dobrá káva, připravená s určitou úctou, kterou si tento nápoj zaslouží, bude dobrá i v tom nejzapadlejším koutě světa. Povíme si něco o kávě a pak si spolu připravíme pár šálků kávových specialit.

A ještě pár zajímavostí: 
Věděli jste že…
…přidáním mléka, smetany nebo cukru do kávy se prodlužuje doba vstřebávání kofeinu do krve a zmírňují se dráždivé účinky na žaludeční sliznici?
Čerstvé skvrny od kávy vymýváme ihned horkým mýdlovým roztokem, nebo je potřeme šťávou z citronu a za chvíli vypereme v teplé vodě.
Naprosto nejdražší je takzvaná cibetková káva. Jedná se o pražená kávová zrna, která ještě v zeleném stavu prošla zažívacím traktem malé kunovité šelmy – cibetky, žijící v Indonésii.
Káva je celosvětově nejoblíbenější a nejrozšířenější nápoj. Zaostává za ní i čaj, který až donedávna obsazoval první příčku. Děje se tak zejména teď, kdy je obrovská poptávka po kávě v rozvíjející se Číně a Indii.


Tuto knihu Káva jako životní styl koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Cibetkovou jsem ještě nepila...trošku se mi to ekluje...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Proč zrovna CIBETKOVOU...??? Co tak zrovna něco většího - třeba SLONÍ nebo ŽIRAFÍ...? ;-) SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
že bychom si dali cibetkovou kávu?SmajlíkJá asi ne, i když je třeba dobrá, zůstanu u té svéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle