Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolumbijská triáda: káva, smaragdy a kokain

21. 07. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Kolumbijská triáda
Autor: Juraj Liška a Jiří Roth
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2009
Rozměry: 230 x 150 mm
Počet stran: 184 str.
Cena: 299 Kč

Nová kniha zkušených novinářů a cestovatelů Juraje Lišky a Jiřího Rotha, kteří před několika lety napsali úspěšný titul Sníh z Bogoty, se opět věnuje Kolumbii, ale soustředí se na tři velká témata, která jsou pro tuto zemi charakteristická. Z pohledu celého světa představuje Kolumbie totiž především producenta tří významných surovin: kávy, smaragdů a kokainu. Každá z těchto komodit je spjata s historií i současnou politikou země a každá s sebou nese svoji legendu – někdy pozitivní, někdy negativní.


V úterý 23. června 2009 ve 14 hodin se v restauraci Nostitz v Praze bude konat křest knihy Kolumbijská triáda. Knihu pokřtí Eliška Krausová a senátor JUDr. Miroslav Antl.

kolumbijska-triadaAutoři se vydávají za lidmi, kteří pěstují kávu, dobývají smaragdy či s nimi obchodují, i za těmi, kdo zpracovávají kokain nebo naopak proti obchodu s ním bojují. Na příbězích konkrétních lidí ukazují, že skutečná situace není zdaleka tak černobílá jako obrázek, který nám předkládají média. Díky dlouho budovaným kontaktům se Juraj Liška a Jiří Roth dostali tam, kam běžní novináři nemají přístup – k zásahu protidrogového komanda, do smaragdových dolů, na přísně střežené plantáže, k vlivným hráčům obklopeným bodyguardy. Podařilo se jim proniknout i k další kolumbijské legendě, proslulému skladateli Rafaelu Escalonovi, kolumbijskému národnímu idolu a blízkému příteli spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze. Escalona jim poskytl exkluzivní interview, jež tvoří závěrečnou kapitolu knihy. 

O autorech:

Juraj LIŠKA pochází z Trenčína, vystudoval FTVS a Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor tělesná výchova - zeměpis; absolvoval dvouleté postgraduální studium geografie v Bogotě, kde založil sandboardovou a snowboardovou školu. Zúčastnil se několika expedic do Latinské Ameriky a do tohoto regionu díky svým osobním vazbám organizuje speciální dobrodružné cesty. O svých cestách publikuje doma i v zahraničí. V posledních letech navštěvuje zejména kávové destinace a píše o kávě. Společně s Jiřím Rothem napsal knihu Sníh z Bogoty, je autorem knihy Káva – Putování za tajemstvím kávových specialit.

Jiří ROTH do roku 1998 vystřídal celou řadu zaměstnání, od roku 1998 se živí výhradně psaním. Celkem klidný život se mu změnil seznámením s Jurajem Liškou. Společně napsali knihu Sníh z Bogoty. Podnikli dvě náročné cesty do Kolumbie a států Střední Ameriky, na jejichž základě vznikla i tato kniha. V současné době pracuje jako zástupce šéfredaktora časopisu Esquire, píše divadelní a rozhlasové hry.


Tuto knihu Kolumbijská triáda koupíte v nakladatelství Universum a v knihkupectví.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
podle mého názoru určitě je to zajímavá země,ale také velmi nebezpečná pro turisty,lákalo by mě jí navštívit!
Obrázek uživatelky
profil
Dnes mně zrovna zaujalo vyprávění Juraje Lišky o Kolumbii ráno v Českém rozhlase..A tak jsem se zrovna pídila o dalších informacích.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles