Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krotitel - román od královny severské detektivky

25. 05. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Krotitel
Autor: Camilla Läckberg
Nakladatelství: Motto
Brožovaná vazba
Datum vydání: 5/2015
Formát: 125 x 205 mm
vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 368 stran
Cena: 299 Kč

Nakladatelství Motto vydalo strhující kriminální román Krotitel od Camilly Läckberg, která je právem označována za skutečnou královnu severské detektivky. Ve svém posledním románu, oproti předešlým dílům, poměrně přitvrdila směrem k temnější větvi severské krimi. Dle kritiků předkládá čtenářům svou nejlepší detektivku, v níž opět prokazuje svůj nesporný vypravěčský talent. Krotitel se stal druhou nejprodávanější detektivkou ve Švédsku roku 2014 za pouhých 6 týdnů prodeje. Navazuje na úspěch loňského mrazivého bestselleru Andělíčkářka, který uchvátil tisíce českých čtenářů. Práva na Krotitele byla prodána do 20 zemí po celém světě.

Podle slov samotné Camilly Läckberg je Krotitel nejtěžším románem její detektivní série se sympatickou vyšetřovatelskou dvojicí – policistou Patrikem Hedströmem a spisovatelkou Erikou Falckovou. Společně tentokrát vyšetřují rodinou tragédii, která má možná mnohem děsivější pozadí, než se na první pohled zdálo.

KrotitelNa zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Při ohledání vychází najevo, že byla během svého uvěznění vystavena nelidskému zacházení. Patrik Hedström s kolegy z celého kraje horečně pátrají po pachateli, protože podobný osud hrozí dalším pohřešovaným dívkám. Victoria totiž nebyla unesena jako jediná, jen ji se však podařilo najít.

Erika Falcková navštěvuje ve vězení Lailu Kowalskou, která byla před třiceti lety odsouzena za vraždu násilnického manžela. Chce o ní napsat knihu, Laila však odmítá o události mluvit a Erika získává pocit, že se celá rodinná tragédie odehrála trochu jinak. Jaké hrozné tajemství Laila tak pečlivě střeží? A je možné, že tento třicet let starý případ souvisí s Victoriinou smrtí?

Devátý příběh
Patrika Hedströma a Eriky Falckové


O autorce knihy Krotitel

Camilla Läckberg (*1974) S 15 miliony prodaných výtisků v 55 zemích je právem považována za „královnu severské detektivky“. Mistrně vystavěné příběhy se sympatickou dvojicí – Erikou Falckovou a Patrikem Hedströmem – si našly nespočet příznivců po celém světě, kteří oceňují napínavost a osobitost každého z autorčiných příběhů.

Dva z jejích románů se ve Švédsku dočkaly také filmového zpracování. Debutovala v roce 2003 s románem Ledová princezna, který je prvním dílem detektivní série. Třetí román s názvem Kameník se pyšní titulem švédská detektivka roku 2005. V roce 2006 získala Läckberg titul švédská autorka roku a v roce 2011 se stala šestou nejprodávanější autorkou v celé Evropě.


Více informací nejen o této knize Krotitel se dozvíte také na stránkách nakladatelství Motto a Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Krotitel - román od královny severské detektivky:

Krotitel - román od královny severské detektivky
Krotitel - román od královny severské detektivky
Krotitel - román od královny severské detektivky
Krotitel - román od královny severské detektivky
Krotitel - román od královny severské detektivky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !