Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ladislav Špaček - Nová velká kniha etikety

28. 11. 2008 | Knižní tipy
Název knihy:
Nová velká kniha etikety
Autor Ladislav Špaček
Vydavatel: Mladá fronta
Rok vydání: 2008
Počet stran: 288 str + 40 stran příloh
Cena: 449 Kč


Nová velká kniha etikety je univerzálním průvodcem různými společenskými událostmi. Seznamuje čtenáře se všemi formami společenského styku, se správným řešením společenských situací, s pravidly jednání jak doma, tak vcizině.

Množstvím informací a rad překonává všechny dosud vydané příručky společenského chování. Poskytuje praktické návody, jak se chovat ve společnosti, vkanceláři, na ulici i doma, jak správně stolovat, jak se oblékat, jak se chovat na recepci, na banketu, jak připravit návštěvu ústavního činitele, jak jednat se zahraničními partnery.

Vychází ze soudobého pojetí etikety a protokolu. Je nezbytnou pomůckou pro školu, úřad, firmu i rodinu.Druhé, doplněné a rozšířené vydání reaguje na změny, jimiž česká společnost prochází. Je obohaceno o nové trendy voblékání, o další typy společenských příležitostí, je rozšířen přehled forem stolování. Kniha má oproti prvnímu vydání dvojnásobný rozsah.
Doplněné a rozšířené pasáže přivítají manažeři, vedoucí pracovníci úřadů a institucí, diplomaté, učitelé, studenti a rodiče.


velka-kniha-etiketyAutor ke knize říká:

 Jak už název napovídá, jde o bohatě rozšířené, doplněné a nově vypravené vydání. Rozšířili jsme témata o taková, která si vyžádali sami čtenáři: jak se chovat na golfu, na jachtě, u maturity, v pendolinu, jak vhodně kombinovat doplňky oblečení, co je to konkrétně business dress, jak zacházet s elektronickou korespondencí, tedy se sms a maily, jak se chová žena v manažerské pozici apod.
Kniha pomáhá manažerům, studentům, politikům i běžným zájemcům získávat jistotu při různých společenských příležitostech, během obchodního jednání, přináší návody na vhodné oblečení pro různé příležitosti, podrobně popisuje stolování se všemi nástrahami, které v dnešní pestré nabídce solidních restaurací na nás čekají. Zeptali jsme se autora, co je v knize nového a čím se liší od řady jiných podobných knih na trhu:

Co znamená slovo "Nová" v názvu knihy?
LŠ: První vydání Velké knihy etikety bylo nadmíru úspěšné, ukázalo, jaký je hlad ve veřejnosti po komplexní příručce o pravidlech společenského chování. Za Gutha-Jarkovského se "do společnosti" dostala jen špička podnikatelů, úředníků a lidí z "vyšších kruhů". Dnes do společnosti
chodí prakticky každý. Nenajdete už člověka, který by nebyl v divadle, na promoci synovce, na podnikovém večírku. Navíc denně roste vrstva manažerů, kteří se při obchodních jednáních dostávají do obtížných situací při stolování, obchodních jednáních, večírcích, musí denně přemýšlet, jak se vhodně obléknout, aby dobře reprezentovali firmu či úřad, jak se představit, podat ruku, jak zacházet s vizitkami, jak si uvázat správný uzel na kravatě. Ti všichni hledají poučení - a v tom
sehrává naše kniha důležitou roli. Proto jsme se rozhodli připravit novou knihu, která bude ještě obsáhlejší a všestrannější.

Zdálo se, že Velká kniha etikety je vyčerpávající, co najdeme v Nové
velké knize etikety nového?

LŠ: Etiketa není jako matematika, která od Pythagora pracuje se stejnými axiomy. Pravidla etikety se stále vyvíjejí, tak jak se vyvíjí společnost. Nová velká kniha etikety má dvojnásobný rozsah, je nově bohatě vypravena obrazovou přílohou, zaměřuje se i na oblasti etikety, které se v posledních letech staly neodmyslitelnou součástí života manažerů.

Co je pro manažera ve vaší knize nejdůležitější?
LŠ: Určitě oblékání a stolování. Manažer dělá dojem především svým outfitem, tedy oblečením, doplňky, drobnostmi, jako je správný uzel na kravatě, vhodné boty, hodinky či kabelka. Věnovali jsme obrazovou přílohu právě návodným ilustracím business dressu, společenského blečení či slavnostního oblečení. U stolování jsme rozšířili kapitoly o nástrahách u stolu, dozvíme se, jak jíst krevety, humra, šneky, jak správně držet příbor nebo číši s vínem.


Křest knihy Nová velká kniha etikety se koná 28.11.2008 v 16:30 hodin v restauraci Mlýnec na Praze 1, Novotného lávka 9.


Více informací o knize Nová velká kniha etikety naleznete na webových stránkách nakladatelství Mladé fronty.


Petrac
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !