Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Legenda o sovích strážcích v zajetí

5. 10. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Legenda o sovích strážcích v zajetí
Autor: Kathryn Laskyová
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2010
Rozměry: 130 x 200 mm
Počet stran: 200 str.
Cena: 249 Kč

Soren se narodil ve hvozdu Tyto, království sov pálených. Mezi pokojnými lesními velikány však číhá zlo, které chce rozbít mír v jejich říši a navždy změnit jeho život.

legenda-o-sovich-strazcich-v-zajeti
Soren se po únosu dostává do temného kamenného bludiště, školy svaté Aegolie. Tuší, že o vzdělávání sovích mláďat tady nejde. S kamarádkou Gelfkou usoudí, že jedinou možností útěku je cesta povětřím. Aby unikli, budou se muset odhodlat k něčemu, co ještě nikdy v životě nezkoušeli: k letu. 
A tak začíná jejich dobrodružná cesta za svobodou, na níž se setkají s novými přáteli, pokusí se zjistit pravdu o tajuplném spiknutí a zachránit soví svět před strašlivou hrozbou.

O autorce:

Kathbryn Laskyovou fascinují sovy celý život. Před několika lety se začala podrobně zabývat těmito ptáky i jejich chováním – zjišťovala, čím se živí, jak létají, jak si staví nebo hledají hnízda. Napadlo ji, že by o nich někdy mohla napsat faktografickou knihu, doplněnou fotografiemi jejího manžela Christopha Knighta. Ale pak jí došlo, že by to byla hodně těžká práce, protože sovy jsou noční stvoření, plachá a nenápadná, která se jen těžko dají fotografovat. A tak se rozhodla napsat fantastický příběh o sovím světě.  Avšak i když v jejím příběhu z imaginárního světa sovy mluví, přemýšlejí a sní, zároveň se pokusila dostat do něj co nejvíce informací o jejich přirozeném chování a životě.
Kathryn Laskyová je autorkou řady knih, beletrie i literatury faktu. Mezi její romány patří The Night Journey (Noční cesta), vítěz Národní ceny za židovskou literaturu; Beyond the Burning Time (Za žhavým časem), za niž získala cenu ALA za nejlepší knihu pro mladé čtenáře, True North: A Journey to the New World (Skutečný sever: Cesta do Nového světa), Dreams in the Golden Country (Sny o zlaté zemi) a Porkenstein. Je také držitelkou cen listu Boston Globe Horn Book Award a listu Washington Post Children´s Book Guild Award.
Kathryn Laskyová žije s manželem v Cambridgi v Massachusetts.


Tuto knihu Legenda o sovích strážcích v zajetí koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mladá fronta.

PetraC
ChytráŽena.cz







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !