Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Makléř – příběh o chamtivosti a strachu

19. 10. 2018 | Knižní tipy
Název: Makléř
Autor: Martin Kodýdek
Nakladatelství: BIZBOOKS
Datum vydání: 10 / 2018
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 184
Cena: 239 Kč

V úterý 9. září 2018 byla v knižní kavárně Knihy Dobrovský na Václavském náměstí oficiálně pokřtěna knižní novinka Makléř, první a dosud jediná kniha z pražské burzy, kterou napsal Martin Kodýdek na základě svého dlouholetého působení v burzovním prostředí.
Knihu o chamtivosti a strachu z pražského finančního světa pokřtili společně s autorem Jindřich Holčák z Patria Finance a David Kuboň z Wood & Company. Román čtenářům odhaluje praktiky i vztahy burzovního světa a přináší příběh o českých „vlcích z Wall Street“ s napínavou krimi zápletkou.

Makléř je první a pravděpodobně jedinou knihou, která využívá pro svůj příběh kulisy pražské burzy počátku tisíciletí. Hlavní hrdina Ondra Dohnal prochází proměnou z vesnického kluka na jednoho z významných hráčů na pražské burze. Pracuje v největší české makléřské firmě, které neomezeně vládne její majitel Arnold Gold, jemuž nechybí obchodní schopnosti na úkor lidské empatie. Ondra se dostává do vleku Goldova životního obchodu, který je ale za hranou zákona. Jak to tak bývá, věci se nakonec vyvinou jinak, než všichni čekají …

Makléř„První reakce čtenářů a zájem o knížku jsou opravdu velmi pozitivní a např. na e-shopu Knihy Dobrovský je Makléř aktuálně nejprodávanější novinkou v kategorii Česká a slovenská beletrie, z čehož mám pochopitelně obrovskou radost,“ říká Martin Kodýdek.

Makléř je unikátní sondou do prostředí, které zůstává široké veřejnosti ukryto, v tom také spočívá jeho největší kouzlo. Spousta mikro-příběhů ze života makléřů dodává hlavnímu příběhu šťávu. Spolu s přímočarým stylem psaní tak vznikla čtivá kniha, která není jen pro ty, co se zajímají o finanční trhy.
Obyčejný mladík z Valašska, který od dětství snil o úspěchu, se po vysoké škole rychle šplhá na vrchol v prestižní burzovní firmě. Proniká však do prostředí, kterému vládne strach, stres, chamtivost a kde jediným měřítkem jsou peníze.

Ukázka z knihy Makléř


Ondra nastoupil v pátek prvního srpna. Přesně měsíc před tím absolvoval vstupní pohovor. Zelené kožené sedačky v podkrovní zasedací místnosti na něj zapůsobily, stejně jako starožitný stůl z ebenového dřeva. Velice zdvořilá personální manažerka s ním mluvila krátce a jen o formalitách. To hlavní se mělo teprve odehrát v jiné místnosti.
Když vstoupil do kanceláře generálního ředitele, trochu ho překvapilo, jak stroze je vybavena. Dominantou prostoru byla stěna plná starých knih. Všichni ti Shakespearové, Jiráskové a Tolstí ostře kontrastovali s dívkou Blesku na psacím stole, která se na něj usmívala mnohem dříve, než zahlédl jeho obličej. Jak později zjistil, knihy nečetl. Druhou neskleněnou stěnu kanceláře zaplňovalo pekelné soustředění Tigera Woodse na odpal. Na stole stál obrovský monitor, zpoza kterého vyčuhoval kousek hlavy.
„Dobrý den“.
Nic.
„Dobrý den,“ zkusil to Ondra podruhé a  pomalu upadal do rozpaků.
„Posaď se,“ ozvalo se konečně.
Jeho obličej zůstával stále skryt za monitorem. Ondra měl pocit, že k němu mluví jen havraní vlasy.
„Jak se máš?“ pokračovaly černé kadeře automaticky v tykání.
„Docela dobře, díky za optání. A vy?“
„Všechny zaměstnance tady vybírám já, lidi jsou základ byznysu, chci je mít pod kontrolou. Při jejich výběru dávám hlavně na intuici, nesnáším takové ty příručkově vedené pohovory.“

Makléř

















O autorovi knihy Makléř


Martin Kodýdek (45) se narodil v Praze, ale dětství strávil na Valašsku. Po absolvování oboru Finance na pražské Vysoké škole ekonomické se už na Moravu nevrátil a nastoupil do investiční banky Patria Finance, ve které strávil na různých obchodních a manažerských pozicích patnáct let (1997-2012). Téměř po celou tuto dobu byla Patria největší a nejúspěšnější makléřskou firmou v České republice.
První myšlenka na vlastní knihu mapující české burzovní prostředí vznikla okolo roku 2010, kdy dělal odborného konzultanta v otázkách burzovní problematiky Michalu Vieweghovi při psaní románu Mafie v Praze (Druhé město, 2011), jehož hlavní postavou je makléřka. V letech 2011-13 psal pro odborný server sloupky mimo jiné poukazující na nešvary finančních trhů pod pseudonymem Anonymní investor. Nejúspěšnější komentáře měly desítky tisíc zhlédnutí. V roce 2012 z Patrie odešel, aby se mohl více věnovat rodině a svým soukromým projektům. V roce 2013 absolvoval Velký kurz tvůrčího psaní u Markéty Dočekalové. V současné době obchoduje na komoditních trzích, angažuje se v aféře dieselgate a trénuje fotbalovou mládež ve Vršovicích.


Makléř vás bude bavit. Především pokud:

- vás zajímají finanční trhy
- vás nezajímají finanční trhy, ale rádi proniknete do tohoto specifického světa
- máte rádi přímočaré knihy plné historek
- se vám líbil film Vlk z Wall Street od legendárního režiséra Martina Scorseseho s Leonardem di Capriem v hlavní roli
- máte rádi příběhy ze života – Makléř sice není autobiografií, ale autor strávil patnáct let v tomto světě a načerpal v něm dostatek inspirace
-  se chcete bavit, zažít napětí, a nakonec se dozvědět, proč peníze nejsou nejdůležitější věcí v životě
- jste rádi šokováni, máte rádi netradiční charaktery postav a příběh, který vás nenechá vydechnout
- vás zajímá, jestli jsou peníze důležitější pro dřevorubce z Valašska nebo pro milionáře z Prahy
- vás zajímá, proč je burza stresující prostředí a proč je těžké na ní vydělat


Tuto knihu Makléř koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Makléř – příběh o chamtivosti a strachu:

Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
Makléř – příběh o chamtivosti a strachu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !