Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marie Třešňáková, Jaroslav Dušek - Potkala jsem Sicílii

1. 05. 2012 | Knižní tipy

Název knihy: Potkala jsem Sicílii
Autor: Marie Třešňáková, Jaroslav Dušek
Nakladatelství: Fragment
Brožovaná vazba
Formát: 165x235 mm
Počet stran: 104
Cena: 279 Kč

Vydejte se s námi za netradičním poznáním Sicílie.
Autorka navštěvuje tento italský ostrov opakovaně již od roku 2000 a všechny své vjemy, postřehy a zážitky zpracovala do krátkých, vtipných fejetonů. Svůj pobyt tráví v malém městě na jihu země zcela stranou od běžných turisticky známých míst. Jaké jsou zvyky, tradice a povaha zdejších svérázných obyvatel? Je téma italské mafie stále aktuální? Jaké zvláštnosti ostrov skrývá?
Předmluvu ke knize napsal Jaroslav Dušek, který ostrov navštěvuje pravidelně každý rok a je tedy důstojným průvodcem této knihy.


Ukázka z knihy:

Marie Třešňáková, Jaroslav Dušek – Potkala jsem Sicílii

Jednoho dne, po jakési slavnosti, přišel dosti posilněn alkoholem i se svými kumpány před dům, kde jsme bydleli, a vynucoval si vstup ke mně do druhého patra, někdy kolem druhé ráno. Neustále vykřikoval moje jméno, dokonce zahrál serenádu jen pro mne (z autorádia), a když ho nikdo nechtěl vpustit dveřmi, začal šplhat po fasádě na můj balkon. Já byla schovaná v pokoji a strašně si to užívala. No představte si – parná letní sicilská noc, pod okny serenáda a za vámi se snaží dostat mladý, žhavý, zamilovaně se tvářící Sicilan. Nádhera. Po fasádě mu to nešlo, ale pak se mu nějak podařilo protlačit na schodiště a šup do mého pokojíčku. Vrhl se na mě a chtěl mě celou okamžitě a hned, protože jsem prý nádherná, úžasná, okouzlující a děsně sexy. A pak jsem udělala chybu. Řekla jsem totiž: ano, ale někdy jindy, dokončíme to všechno v úterý. Milý Sicilan po tisícím ubezpečení, že po romantické večeři bude všechno, odešel. Od té chvíle byl jak vyměněný, chodil se svěšenou hlavou a pořád něco řešil s mými kamarády. Ti mi prozradili, že má chlapec problémy. Řekla jsem prý „ano, v úterý“, ale co všechno si asi tak představuji. Najednou si nebyl až tak jistý svými sexuálními schopnostmi a vyzvídal, co emancipovaná, rozvedená, zralá Středoevropanka očekává. Nutno říci, že mí kamarádi mu moc nepomohli, ba spíš naopak. Jeho sicilské macho způsoby mu dali pěkně sežrat:

„Jo, chlapče, co sis zavařil, to si taky vyžer. To víš, taková pražská novinářka, to je pěkná síla. Tam je už velká náročnost.“ A chlapec byl den ode dne skleslejší a skleslejší. Zdálo se, že se mi dokonce i vyhýbá, a když jsme se přece jen potkali, uhnul pohledem, rychle se rozloučil, ale rande nezrušil. Konečně tu bylo ono sexuálně podbarvené úterý. V poledne, když jsme s kamarády seděli u oběda a probírali možnosti večera, náhle vstoupil do kuchyně, půlku těla ofačovanou, a pravou ruku dokonce v sádře. Podíval se mi do očí a velice pohnutě mi sdělil, že z plánované večeře nebude nic, protože dopoledne spadl z tatínkova lešení, když mu pomáhal na stavbě. Moc bych za to nedala, ale jako bych slyšela v jeho hlase jisté ulehčení.

Takže, milé dámy, pokud budete chtít na Sicílii prožít krásné romantické
chvíle, zapomeňte na slůvko „ano“. Sicilští muži jsou žhaví, energičtí, bezprostřední, spontánní, nepřehlédnutelní, vynalézaví, nekompromisní dobyvatelé ženských srdcí, ale jen proto, že slušné ženy přece vždy říkají rozhodné NE.

Tuto knihu Marie Třešňáková, Jaroslav Dušek - Potkala jsem Sicílii koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

Evabel
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný knižní tip.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles