Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádkář Báry Nesvadbové

22. 06. 2008 | Knižní tipy
Autorka: Barbora Nesvadbová
Nakladatelství:  MOTTO
Rok vydání: 6/2008
Počet stran:  208
Cena: 209 Kč
vázaná


Vychází čtvrtý román Báry Nesvadbové - Pohádkář   


Po osmi letech vydává Barbara Nesvadbová svůj dlouho očekávaný román Pohádkář. Spisovatelka vrací na scénu svoji hrdinku Karlu, která se objevila už v předešlých třech románech. Avšak nyní Karla přichází mnohem dospělejší a je matka dvou dětí. Propadá duší, tělem i láskou jedinému muži, Márovi. Miluje ho tak silně, že paralyzována vášní neumí připustit, že on v těch samých iluzích udržuje ještě i jinou ženu.

Barbora Nesvadbová - Pohádkář„Na rozdíl od předchozích románů, které občas vycházely z mého vlastního života či ze života mých přátel, není Pohádkář románem autobiografickým. Je příběhem o fatální závislosti, o vášni i o životních ztrátách,“ vysvětluje Bára Nesvadbová.

Pohádkář je čtvrtým  románem spisovatelky, která zaujala jak laickou, tak i odbornou veřejnost už svojí první knihou Řízkaři. Následoval Bestiář, zfilmovaný před dvěma lety s Danicou Jurčovou, Karlem Rodenem a Markem Vašutem v hlavních rolích. Na filmu se autorka podílela také jako spoluscenáristka. Přeposlední  knihou byla povídková publikace Život nanečisto. Každého z titulů se prodalo více než šedesát tisíc kusů. O trvalém zájmu čtenářů svědčí i to, že jsou všechny tři publikace stále v knižní poptávce a Bestiář byl na Knižním veletrhu oficiálně vyhlášen za jednu z pěti nejvíce půjčovaných knih v českých knihovnách. Román Pohádkář vydává nakladatelství MOTTO. V letních měsících plánuje Bára Nesvadbová turné po českých knihovnách a knihkupectvích.

O Báře Nesvadboré se více dozvíte také v našich článcích:

Kniha Bestiář - co možná ještě nevíte ....

Bestiář od dubna v kinech
Rozhovor s režisérkou filmu Bestiář Irenou Pavláskovou

Poslední klapka nového filmu Bestiář



Barbora Nesvadbová - křest knihy PohádkářO Báře Nesvadbové

Barbara Nesvadbová se narodila 14. ledna 1975 v rodině dvou lékařů. Matka Libuše se stará o imigranty a etnické menšiny, otec Josef byl světově uznávaným spisovatelem sci-fi. I proto si za kmotra své čtvrté knihy vybrala kolegu a blízkého přítele svého otce Ondřeje Neffa. „Chtěla jsem, aby mou knihu pokřtil člověk, který má blízko nejen k literatuře, ale i ke mně a mé rodině. Tak pak padla volba na jednoho z tátových nejlepších přátel,“ zdůvodňuje spisovatelka volbu kmotra.

Nesvadbová vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. V současnosti je šéfredaktorkou módního měsíčníku Harper´s Bazaar, píše fejetony pro rádio Impuls, jako modelka spolupracuje s přední českou návrhářkou Taťánou Kováříkovou a s luxusní řecko-italskou značkou spodního prádla. Pravidelně se také zapojuje do charitativních projektů, aktivně podporuje občanské sdružení Etincelle a domov pro mentálně handicapované klienty Zahrada na Kladně. Každou zimu pořádá spolu s Olgou Dvořákovou Harper´s Bazaar Charity v Gallery Art Factory.



Zdroj: 2media

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !