Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pospíšilová Zuzana - Vánoční pohádky

5. 12. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Vánoční pohádky
Autorka: Pospíšilová Zuzana
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 29.10.2012
Formát: 170 × 116 mm
Počet stran: 116
Cena: 249 Kč

Vánočním svátkům nesmějí chybět pohádky. Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová napsala pro děti předškolního a mladšího věku dvacet originálních zimních příběhů, které jim ještě nikdy nikdo nevyprávěl.  Víte, jak prožívají vánoční období kapři, veverky nebo sněhové vločky? Tušíte, co dělají dárky pod stromečkem, než je děti rozbalí? A slyšeli jste, že se Vánoce jednou málem ztratily? Hezké Vánoce!

Pospíšilová Zuzana -  Vánoční pohádkyUkázka z knihy

Vánoční pohádky:


Vánoční pohádka o sněhových vločkách

Zima už opravdu začala. Za dveřmi nedočkavě postá valy Vánoce, a proto se vločky uprostřed velkého sněhového mraku rozpočítávaly, která vyletí ven první, která druhá a která poslední.



„Když se zima blíží,
vločky k zemi míří.
První půjde za vrata
ta a ta a ta a ta!“


Mezitím si společně hrály na honěnou a nahlas se u toho chichotaly. Jediná Krystalka stála smutně opodál. Bála se, že bude muset ven mezi prvními. To se jí opravdu nechtělo, i když měla to štěstí, že přišla na řadu zrovna o vánočních svátcích. Tehdy je na světě opravdu hezky, lidé jsou na sebe hodní a děti mají více času hrát si ve sněhu.

„Co tu smutníš a nehraješ si s námi?“ zeptala se překvapeně Ledulka.
„Když já nechci dolů na zem. Nechci jen žuchnout na jednu hromadu a ležet bez hnutí celou zimu, než roztaju a budu se moci vypařit zpátky do nebes!“ stěžovala si Krystalka.
„Ale s tím nic nenaděláš! Já už se náhodou dolů moc těším.“
„Ale já ne!“ trvala na svém Krystalka. Ledulka jen pokrčila rameny a odcupitala za ostatními vločkami.

A vtom to přišlo! Krystalka dostala nápad. Odběhla do komory a během chvilky si ušila krásnou krajkovou sukničku a vyrobila krajkové paraplíčko. Když se s úsměvem vrátila mezi ostatní, začaly se jí některé vločky posmívat, ale jiné jen tiše záviděly.

„Co to máš? To je nová móda?“ popichovala ji Bělina a smála se, až se za břicho popadala. „Jen se nesměj! Vy ostatní na zem žuchnete jako kuličky, ale já si lehounce poletím! Vítr mě bude nadnášet,“ vysvětlovala Krystalka. Najednou se ozvalo ledové zaťukání na dvířka sněhového mraku. Vločky rázem ztichly. „Vánoce jsou tu!“ špitla některá z nich do ticha.

Vločky se začaly řadit do zástupu podle toho, jak se prve rozpočítaly. Bělina ale vykřikla: „Nechte letět první tu parádnici, ať se zasmějeme!“ Krystalka neprotestovala. Jakmile se otevřela dvířka, načechrala si sukýnku, roztáhla paraplíčko, lehce se odrazila a letěla. Chvíli se vznášela nalevo, chvíli napravo, ale hlavní bylo, že se vznášela úplně lehoučce. Ostatní vločky na to zíraly, divže z otevřených dveří předčasně nevypadly.

„To je toho!“ zabručela Bělina. „To dokážu i bez fintění!“ a vyskočila ven. Jenže padala jako vždycky. Rychle a přímo! Dole se rozplácla na chodníku, zatímco Krystalka si stále ještě plula vzduchem a náramně si svůj let užívala. Když se blížila k zemi, natáhla jednu nožku a dopadla lehounce na špičku.

„Viděly jste to?“ ptaly se udivené vločky. Teprve teď začal pořádný závod. Všechny si chtěly honem ušít sukýnku a paraplíčko, jaké měla Krystalka.
A právě tehdy o Vánocích stáli snad všichni lidé u oken a s úsměvem si říkali: „To jsou nádherné sněhové vločky. To se nám ty Vánoce letos ale vydařily!“

A od té doby, díky Krystalce, padají z nebe vždy jen lehounké vločky s krásnými krajkovými sukničkami a paraplíčky.

Knihu Pospíšilová Zuzana -  Vánoční pohádky koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezké, pohádky mám ráda
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ta se bude dětem líbitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles