Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Povídky Zdeňka Svěráka

11. 11. 2008 | Knižní tipy
Název knihy: Povídky Zdeňka Svěráka
Autor: Zdeněk Svěrák
Ilustrátor: Jaroslav Weigel
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2008
Počet stran: 112 str.
Formát: 145 x 205 mm
Cena: 219 Kč

Jemný a inteligentní humor Zdeňka Svěráka je ideálním společníkem pro váš volný čas! Soubor povídek českého velikána na nejrůznější téma s jeho typickou hravostí a humorem. V povídkách se jistě poznáte i vy, protože inspirací pro povídky je Zdeňku Svěrákovi právě život sám. Kdokoli z nás se mohl někdy v životě dostat do stejné situace jako hlavní hrdinové jednotlivých příběhů. Dlouho očekávaná sbírka Svěrákových povídek bude skvostem ve vaší knihovně, ke kterému se budete rádi vracet.
 

Ukázka z knihy Povídky Zdeňka Svěráka:

zdenek-sverakRuslan a Ludmila
Zdál se mi živý sen o tom, jak jsem umřel. Odehrávalo se to velice samozřejmě. Žena řekla: "Rozdělíme si práci, já napíšu obálky pro smuteční oznámení, víš co je to adres, a ty si zajeď do pohřebního ústavu, aspoň se naposeldy projedeš v autě." Ani jsme se nerozloučili, protože se hned pustila do psaní.
Za volant jsem se nasoukal v dlouhém režném rubáši, pod nímž jsem byl nahý. Byl tak dlouhý, že jsem si ho musel trochu vyhrnout, protože se zamotával do pedálů.
Poslední cestu liduprázdnou noční Prahou jsem prožíval s velkou tesknoutou a údivem, jak je nezvyklé ovládat plyn a spojku bosými chodidly. Zastavil jsem uprostřed blátivého dvora někde na předměstí. Uchopil jsem rubáš nad koleny do prstů, abych si ho neumazal, a kráčel marastem ke garáži s vytaženou plechovou roletou.
V garáži byly na márách rakev. Myslel jsem, že je moje, ale podle ostré bledé brady, která z ní vyčuhovala, jsem poznal, že už v ní někdo leží. "Haló!", zavolal jsem, až se to chladnými prostorami rozlehlo. "To je pan Svěrák?" ozval se mužský hlas z vedlejší kóje. "Ano. Tady je obsazeno!" odpověděl jsem.


Tuto knihu Povídky Zdeňka Svěráka si můžete zakoupit v nakladatelství Fragment.


Petrac
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už vím o co si napíšu ježíškovi,když se mě pořád manžel tak vyptává
Obrázek uživatelky
profil
*ségře Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to by selíbilo séře pod stromek
Obrázek uživatelky
profil
Ráda si přečtu-dík za tip.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles