Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Případ ztraceného muže

18. 08. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Případ ztraceného muže
Autor: Ruth Rendellová
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2010
Rozměry: 129 x 210 mm
Počet stran: 248 str.
Cena: 239 Kč

Na zpustlém pozemku zvaném Grimbleova louka je nalezeno mrtvé tělo, které tu leželo déle než deset let, takže už nelze určit příčinu smrti.


pripad-ztraceneho-muze
Během pátrání najde vyšetřovací tým nedaleko odtud ve sklepě neobydlené chaty další mrtvolu.
Šéfinspektor Wexford musí zjistit, zda spolu obě úmrtí souvisejí, zda jde o jediného vraha nebo je to náhoda, ale především musí oběti identifikovat. Dlouho se to nedaří, až jeden z Wexfordových podřízených narazí v Timesech na příběh o zmizelém muži.
Datum zmizení se shoduje s tím, kdy zemřel první nalezený mrtvý...


Ukázka z knihy Případ ztraceného muže:

Tom Belbury zemřel v květnu a teď, když přešlo léto, ho bratr postrádal víc než kdy jindy. Ani jeden z nich nebyl ženatý, takže po bratrovi nezbyla vdova ani děti, jen fenka Honey. Jim si vzal Honey k sobě; měl ji vždycky rád a Tom si to tak přál. Když se dozvěděl, že brzy zemře, měl velkou starost o to, co se stane s Honey, až on tu nebude, a přestože ho Jim neustále ujišťoval, že si ji vezme, Tom mu to donekonečna kladl na srdce. „Copak jsem ti to už tolikrát neslíbil?“ durdil se Jim. „Chceš, abych ti to dal písemně a s podpisy svědků? To klidně můžu, jestli chceš.“ „Ne, já ti věřím. Je to fajn pejsek.“ Jim Tomovu důvěru nezklamal. Žil v domku po rodičích a tam si také Honey vzal. Nebyla to žádná krasavice, mezi předky měla kokršpaněla, baseta a Jack Russell teriéra. Tom říkával, že vypadá jako corgi, a každý věděl, že jsou to psi královny, schválení takřka královským razítkem, ale Jim žádnou podobnost neviděl. Přesto si Honey oblíbil. Kromě toho, že byla věrná a přítulná, měla totiž jednu úžasnou přednost. Uměla hledat lanýže. Každý rok na začátku září vyráželi Tom a Honey do nějakého lesa v okolí Flagfordu na lanýže. Spousta lidí se jim posmívala. Tvrdili, že v Británii lanýže nerostou, že jsou jen ve Francii a Itálii, ale bylo nadevšechno jasné, že je Honey nacházela, Tom ji vždycky odměnil kouskem masa a prodal lanýže do známé londýnské restaurace po dvou stech librách za libru.

O autorce:

Kritika označuje Ruth Rendellovou za současnou nejlepší anglicky píšící autorku detektivního žánru na světě, za „Královnu zločinu“. Narodila se v roce 1930 v jižním Woodfordu v Londýně jako dcera dvou učitelů. Po ukončení školy pracovala nejprve jako novinářka, pak se začala cele věnovat psaní.
První román Ruth Rendellové (From Doon with Death, česky Smrt má jméno Doon) vyšel před téměř čtyřiceti lety. Za tu dobu se z ní stala snad nejplodnější autorka anglických detektivek – na svém kontě má přes padesát titulů.


Tuto knihu Případ ztraceného muže koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Motto.

PetraC
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !