Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Průvodce partnerským vztahem

4. 08. 2008 | Knižní tipy
Autorka: PhDr. Martina Venglářová
Nakladatelství: Grada Publishing
Rok vydání: 5/2008
Počet stran:  128  str.
Formát: 14 × 21 cm, pevná vazba
Cena:  149  Kč


-  o čem ženy sní a muži přemýšlejí
-  závažné problémy ve vztahu
-  kde hledat pomoc



Je to již velmi dávno, co se většina z nás řídila příkladem předků. Do obyčejných lidských věcí dnes vstupují věda a výzkumy, přičemž výjimkou není ani partnerský život.

Průvodce partnerským vztahemBěhem jediného lidského života zažijeme často několik dlouhodobějších vztahů, mnoho lidí vychovává vlastní i nevlastní děti, dojíždí za prací či mají partnera z jiného kulturního prostředí. Ve vztazích se tak někteří z nás ocitnou na rozcestí, kde váhají, kam se dát. Postůjte tedy chvíli na místě, rozhlédněte se a v klidu se poté rozhodněte, jakým směrem se dáte. Publikace se zaměřuje právě na tyto situace, které partnery i jejich okolí přivádějí na ony pomyslné křižovatky. Přináší postřehy z praxe psychoterapeutů, manželských poradců, zkušenosti i názory mnoha odborníků. Naším cílem bylo poukázat na více možností, jak vidět těžké životní situace, a posílit pochopení pro odlišnosti lidských životů.

Doufáme, že vám tato kniha přinese mnoho inspirace a přispěje ke zlepšení vašeho partnerského života.

PhDr. Šmolka Petr - recenzent knihy Průvodce partnerským vztahem

Psycholog zabývající se především manželským poradenstvím a sociální psychologií. Autor řady příspěvků v odborných periodikách, několika samostatných publikací a několika set příspěvků v časopisech, rozhlase i televizi. Pracuje v Poradně pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Praze, má i privátní praxi, zároveň působí i na Vysoké škole veřejné správy a mezinárodních vztahů, kde učí především sociální psychologii.

Z obsahu knihy Průvodce partnerským vztahem:

Dávno před začátkem společného vztahu; Typologie osobnosti; Výběr partnera; Očekávání - očekáváme, že to bude fajn; O čem sní ženy a o čem muži přemýšlejí?; Spokojené dětství; Odlišnosti v kulturním původu manželů; Vývoj partnerského vztahu; Nástrahy zamilovanosti; Pro dobrý průběh partnerského vztahu; Bydlení; Hospodaření s penězi - společná kasa, nebo vlastní účet?; Rozdělení domácích povinností; Trávení volného času; Vliv rodičů a příbuzných; Výchova dětí; Sexuální život; Závažné problémy ve vztahu; Nevěra; Problémy s alkoholem a jinými závislostmi; Násilí v partnerském soužití; Děti v rodině s domácím násilím; Co nás všechno může potkat? ……….

Knihu Průvodce partnerským vztahem si můžete zakoupit v nakladatelství GRADA.


ZUZI
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !