Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Říše andělů

2. 06. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Říše andělů
Autor: Werber Bernard
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., Ikar
Rok vydání: 2011
Rozměry: 135 × 207 mm
Počet stran: 384 str.
Cena: 269 Kč


Co si o nás myslí andělé? Jak se jim jeví náš druh hemžící se na Zemi? Není země andělů ve skutečnosti tím nejlepším místem, odkud lze sledovat lidstvo ubírající se vpřed? A není onou poslední hranicí, kterou zbývá po nebi, zemi, moři a hvězdách probádat, právě Ráj?


říše andělůPo Tanatonautech, cestovatelích za hranice smrti, nás Bernard Werber zve v jejich pokračování na další nevídané putování na onen, ale i na tento svět. V Říši andělů nám předestírá Ráj coby území, kde se nás snaží bytosti, přející nám jen to nejlepší, zachránit mnohdy i proti naší vůli.


O autorovi:


Francouzský spisovatel BERNARD WERBER (* 1961) patří k autorům, jejichž díla se vzpírají zavedeným žánrovým škatulkám. V mládí zanechal studia práv, aby se mohl věnovat žurnalistice; jako volný novinář několik let přispíval do vědecké rubriky časopisu Le Nouvel Observateur.


K sepsání prvního románu Mravenci (1991, Knižní klub 2005) potřeboval plných dvanáct let (dokonce si doma nainstaloval umělé mraveniště), ale výsledkem byla osobitá a neotřelá próza, označovaná za tzv. realistickou sci-fi, která se stala přes noc bestsellerem. Werber k ní posléze připojil dvě neméně svérázná a rovněž úspěšná pokračování, Den mravenců (Knižní klub 2006) a Revoluci mravenců (Knižní klub 2007), a navrch přidal naučné dílo - Tajnou knihu mravenců.


Knihy Bernarda Werbera byly přeloženy do pětatřiceti jazyků, česky vyšel též jeho román Konečné tajemství (Knižní klub 2004). Společné pojítko jeho tvorby představuje balancování na hraně mezi uměleckou a vědeckou fikcí, či - jak tvrdí s oblibou sám Werber - filozofie v akci. Zatímco nejpopulárnějším z jeho děl, jež zahrnují mj. divadelní hru uvedenou v Čechách pod titulem Vyvolení (2009), doposud zůstávají Tanatonauti (Knižní klub 2009), nejoblíbenější knihou Bernarda Werbera je právě Říše andělů.


Tuto knihu Říše andělů koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !