Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné recepty a speciality ve Sladkovodní kuchařce

3. 10. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Sladkovodní kuchařka
Autor: Milan Palička
Nakladatelství: SmartPress
Edice: Jídlo jako lék, Kuchařky
Rok vydání: 2009
Vázaná vazba, celobarevná
Počet stran: 224 str.
Formát: 172 x 240 mm
Cena: 399,- Kč


Sladkovodní ryby si své místo v edici Jídlo jako lék zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Sladkovodní kuchařkaAutor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována nejen rybářům a jejich rodinám a dalším příznivcům rybích pokrmů, ale i všem, kteří rádi chutně i zdravě vaří, kteří se snaží zařazovat do jídelníčku zdravé potraviny nebo chtějí zhubnout. Prostě a jednoduše všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Úvodní část obsahuje všechny informace, které pro přípravu ryb budete potřebovat – rady pro výběr a nákup ryb, pro jejich přípravu před vařením i pro vaření. Potřebujete vědět, jak rybu usmrtit, vykuchat a zbavit šupin, jak ji naporcovat, jaká příprava jejímu masu svědčí nejvíc a které koření se k němu nejlépe hodí? Stačí před vařením zalistovat v úvodní části knihy a vše se dozvíte.

V receptové části knihy je více než 250 receptů na předkrmy a pomazánky, u nás zcela opomíjené rybí polévky, na saláty s rybím masem a také návody na marinování, nakládání i uzení ryb.

Hlavní receptovou částí jsou hlavní jídla ze všech druhů ryb – od amura po úhoře, přičemž největší část zabírá samozřejmě oblíbený kapr. Najdete recepty na úpravu všech průmyslově chovaných ryb, které můžete koupit v českých super-marketech, i méně dostupných ryb a rybiček, které rybáři vytáhnou z vody a jejich manželky si potom s jejich úpravou nevědí rady. Těm, kteří se obávají kostiček, autor doporučuje ryby bez kostí, např. pangasia, který je pro jemnou chuť a žádné kosti ideálním doplňkem dětského jídelníčku.

Sladkovodní kuchařkaKniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel a ilustračními fotografiemi s rybářskými motivy. U všech receptů je uvedena jejich energetická hodnota a obsah cholesterolu. Kuchařka se díky tomu hodí i pro hubnoucí.

A pro rybáře a všechny, kdo se o ryby, rybníkářství i rybaření zajímají, jsme knihu doplnili i kapitolami o sladkovodních rybách, o dějinách rybníkářství u nás, v neposlední řadě i o tom, jaký vliv má konzumace rybího masa na lidské zdraví.

O autorovi knihy Sladkovodní kuchařka

Milan Palička je dlouholetý vášnivý rybář a nadšený kuchař, připravující nápaditá jídla ze svých úlovků i sladkovodních ryb koupených v českých obchodech. Na internetu vede vlastní blog Mánkův rybí restaurant, v němž čtenářům kromě spous¬ty rybích receptů nabízí i rady do kuchyně nebo kontakty na prodejny ryb v ČR.


Tuto knihu Sladkovodní kuchařka koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Smart Press.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrý dar pod stromček
Obrázek uživatelky
profil
Přikláním se , miluji ryby, snažím se je jíst jak to jde, ale myslím je to pořád málo, čerstvé jsou drahé , ale napravím to, dárek by to byl moc hezkýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles