Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Román pro muže budete milovat i nenávidět

24. 10. 2008 | Knižní tipy

Zažijete napětí, úlevu, stres, radost, smutek, ironii… A potom se možná zaleknete, protože zjistíte, že to nebyl váš příběh, že jste si pouze přečetla Román pro muže, který je však zatraceně pravdivý…

 

Michal Viewegh, jeden z nejvýraznějších a také nejdiskutovanějších autorů u nás, vydal svou dvacátou knihu. Jak slíbil, tak také splnil. Uplynulo několik let od vydání Románu pro ženy a máme tu nový kousek… Tentokráte nese název Román pro muže.

 

Jelikož jsem vášnivou čtenářkou knih Michala Viewegha, neváhala jsem a koupila si knihu hned, jakmile jsem ji spatřila v obchodě. Viewegh je často zmiňován jako autor konzumní, autor který píše stále o tom samém, autor jehož knihy jsou pro nás už spíše rutinou. Pro mne je naopak symbolem pro něco nekonvenčního, mám ráda jeho živočišnost, se kterou líčí témata, která jiní přehlížejí – tedy témata přirozených myšlenkových pochodů mužů a žen.

 

Michal VieweghŽivot mužským okem

 

Román pro muže je knihou, díky které máme možnost nahlédnout do hlav mužům a to prostřednictvím dvou bratrů. Výborně se v knize ukazuje kontrast mužského a ženského smýšlení a postojů k životu. Příběh tří sourozenců, dvou bratrů a jedné sestry, je v podstatě tragikomedií napsanou z pohledu muže.

 

Michal Viewegh nezklamal a po knize Andělé všedního dne, kterou autor pojal na svůj styl velice nevšedně (čímž zaujal snad ještě více, než mohl sám očekávat), přichází opět povedený kousek. Román pro muže vás potěší známým vieweghovským stylem, ale přinese také něco , co tu ještě nebylo. Necenzurovaný, neokleštěný, nevyumělkovaný pohled na život očima obyčejných chlapů, které denně potkáváme na ulicích, v bankách, obchodech či dokonce ve společné domácnosti.

 

Myslíte si, že Michal Viewegh píše nadneseně? Že to, o čem píše, nemá se skutečností nic společného? Že je příliš živočišný? Potom musím podotknout, že neznám současného českého autora, který by psal více realisticky a bez okolků, jako tomu u Viewegha bez pochyby je. Román pro muže si buď zamilujete, nebo jej začnete nenávidět. Nic mezi tím neexistuje. Takže do toho, milé dámy a milí pánové!

 

 

Foto: R. B. Maniscalchi


Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
sam Viewegh predcital par stranek z teto knihy jeste pred vydanim a bylo to super
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles