Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Shopaholik a jeho báječný svět nakupování

15. 01. 2009 | Knižní tipy
Název knihy:
Báječný svět shopaholiků
Autorka: Sophie Kinsellová
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2008
Počet stran: 280 str.
Rozměry 156 x 240 mm
Cena: 239 Kč

Přečtěte si také o filmové podobě této knihy: Báječný svět shopaholiků - znáte ho?

ALKOHOLIK nemůže žít bez pití, WORKOHOLIK bez práce a SHOPAHOLIK bez nákupů!

Rebecca Bloomwoodová, mile praštěná hrdinka této knihy, je přímo živoucím důkazem shopaholika. Radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uších v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Pracuje jako redaktorka v nepříliš známých novinách zaměřených - ta ironie! - na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi.

Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila.

A protože se jí nadevše líbí pěkné věci a prahne po oblečení světových značek, není divu, že její úvěry a dluhy rostou do nebe a poštovní schránka přetéká stále výhrůžnějšími upomínkami.
Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se rozšiřuje.
Nakonec pomůže nečekaná náhoda. Stačí jeden článek v celostátních novinách, jedno šokující pozvání do televize a jeden nepřítel, z něhož se náhle vyklube nejlepší přítel. Vlastně "přítel" možná není to nejlepší slovo… Když totiž dotyčný gentleman konečně pozve Rebeku na večeři, oba zjistí, že čistě náhodou…

 

Večeře s Tarquinem. Umíte si to představit? Sedět proti tomu lasičímu ksichtu celý den? A na co to vůbec naráží? V životě jsem o žádném Bayreuthu neslyšela. Je to nějaký nový pořad nebo co? Nebo má na mysli Bejrút? Proč by se mnou chtěl letě do Bejrútu, proboha?

Vždyť je to jedno. K čertu s Tarquinem. Dneska mám na práci mnohem důležitější vědci. Je totiž šestý den mého šetřícího režimu – a první, a tudíž kritický víkend. David E. Barton tvrdí, že v tomhle období šetřící režim v nejednom případě selže, poněvadž chybí pracovní rutina všedního dne, která člověka normálně zaměstnává, hodiny se nekonečně vlečou a představa nakupování je pro leckoho neodolatelná. Ale já mám pevnou vůli a tak snadno neselžu. Celý den mám pod kontrolou – a kolem žádného obchodu nepůjdu. Dopoledne mám v úmyslu zajít do muzea a večer, místo abych vyhazovala peníze za drahé hotové jídlo, uvařím domácí karí pro sebe a pro Suze. Už se na to moc těším. Rozpočet pro dnešní den je následující: cesta do muzea – zdarma (mám legitimaci), muzeum – zdarma, karí – 2,5 liber (David E. Barton říká, že výtečný indický pokrm pro čtyři osoby lze připravit za necelých pět liber – a my jsme jenom dvě!).

To nevypadá špatně. Navíc se budu kulturně vzdělávat, místo abych podlehla bezduchému materialismu. Vybrala jsem si Muzeum Victoria & Albert, poněvadž jsem v něm ještě nikdy nebyla. Vlastně ani nevím, co v něm je. Snad sochy královny Victorie a princezna Alberta? A vůbec, ať je v něm cokoliv, nepochybuji, že to bude moc zajímavé a poučné. A především zadarmo!

 

Tuto knihu Shopaholik – jeho báječný svět si můžete zakoupit na internetových stránkách Knižního klubu.

Čtěte také: Báječný svět shopaholiků - znáte ho?

 

PetraC

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
maLA SOM TAKú KOLEGYNZU
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles