Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Terčina bláznivá dobrodružství

20. 04. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Terčina bláznivá kočičí dobrodružství - Král obrů
Autor: Iva Hlaváčková
Ilustrátor: Jiří Hlaváček
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2009
Počet stran: 144 str.
Formát: 140 x 205 mm
Cena: 158 Kč
Pro čtenáře od 9ti let

Prožijte další neuvěřitelné  příhody s Terkou a jejími kočičími kamarády v knize s podtitulem Pravěká legenda a Král obrů! Terka má přání přenést se do doby kamenné, kde je i s kočkou Andělou zajata pravěkými lovci. Jeden z lovců jí vypráví podivuhodnou legendu... Podle výjevů namalovaných v jeskyni se má Terka stát vyvolenou a sjednotit tři rozhádané kmeny, aby nevymřely. Podaří se Terce naplnit legendu a vrátit se zpět k dědečkovi Maxovi? 

Čtvrté přání Terky je jednoduché, chce se stát velkou a k tomu jí dopomůže kočičí bojovnice Agáta. Terka se dostane na znovuzrozený ostrov Nefrit a králi obrů svěří své přání, že se chce stát jednou z nich. Její osud je však napsán jinak a tak jí čeká nemilé překvapení. Jak asi dopadne čtvrté přání?

Ukázka z knihy Terčina bláznivá dobrodružství

– Král obrů:

tercina-blazniva-dobrodruzstvi Terčina bláznivá dobrodružství









Král mocně foukl a roztříštil kámen na tisíce kousků. Sklonil se a jeden úlomek podal Terce. „Vezmi si ho a nos ho vždycky s sebou, bude tě opatrovat a chránit. Nefrit nám odnepaměti pomáhal překonávat ztrátu naší milované země a ukázal nám další smysl života. Bez přestání nás věrně vedl po cestě harmonie, vyrovnanosti a vnitřního míru. Ze stavitelů jsme se stali těmi nejlepšími zahradníky a začali pěstovat růže, zvelebovat a zakládat zahrady na území Nassibu, Bia a Tychosu. Jednou vypěstujeme růže míru a dobra. Všechno zlo ze světa konečně zmizí.“ „Jé, to by bylo moc hezké, kdyby zlo neexistovalo, ale můj dědeček mi říkal, že ani dobro nemůže být bez zla, proto si zřejmě Buena vzala Vecchia.“ „Tvůj dědeček se mýlil. My Nefritové to všem dokážeme.“ Terka si pomyslila: Můj děda se nikdy v ničem nespletl. „To mě dřív narostou křídla,“ pochybovačně utrousila Agáta a pokrčila nos. „Podívej, králi, nebudu se s tebou hádat, ty máš svůj názor a já zase svůj.“ Sama pro sebe dodala: Velký Karmane, ty to vidíš. Je jak neotesaný balvan, prostě s ním nehnu. Je to paličák paličatý. Musíš mu pohrozit… Budiž, ať se stane, co se má stát.  „Agáto, nefrit, tento vzácný kámen, nikdy nepřipustí, aby se naplnila tvá slova. Pomáhá nám překonávat křivdy, pocity ublíženosti a smutku." 


Název knihy: Terčina bláznivá kočičí dobrodružství - Pravěká legenda
Autor: Iva Hlaváčková
Ilustrátor: Jiří Hlaváček
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2009
Počet stran: 156 str.
Formát: 140 x 205 mm
Cena: 158 Kč
Pro čtenáře od  9ti let


Tyto knihy Terčina bláznivá dobroružství -  Král obrů a Terčina bláznivá dobrodružství - Pravěká legenda koupíte na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !