Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tradiční zahrádka

3. 03. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Tradiční zahrádka
Autor: Inga Maria Richbergová
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Knižní klub
Rok vydání: 2010
Rozměry: 180 x 232 mm
Počet stran:
Cena: 289 Kč
Cena pro členy Knižního klubu: 249 Kč

Na základě mnohaletých zkušeností autorka ukazuje, jak naši předkové uměli úspěšně zahradničit, a přináší množství nejrůznějších prověřených poznatků a tipů, které lze využít i v současné užitkové a okrasné zahradě. Poradí, jak chápat vlivy Měsíce a planet, zohlednit počasí a porozumět potřebám rostlin. Ukáže také moudrost ukrytou v lidových pořekadlech a pranostikách a jak ji využít v každodenní práci na zahradě.

tradicni-zahradkaUkázka z knihy Tradiční zahrádka:

Vyhraněné charaktery
Stejně jako lidé, i řada rostlin má vyhraněné charakteristické rysy, které se projevují silnou náklonností a averzí. Určité sousedy milují, jiné nesnášejí. Jedny se cítí nejlépe jako solitéry, jiné se o samotě ani nezazelenají. Některé potřebují svůj klid, jiné touží po náklonnosti. Nyní bych vám chtěla představit některé z těchto zvláštních osobností rostoucích v našich zeleninových, ovocných a květinových zahrádkách.

Nejradši o samotě
V rostlinné říši existuje naštěstí jen málo zástupců tohoto typu. Nejhorší z nich je pelyněk pravý, který se pokouší zahubit takřka vše, co roste v jeho blízkosti. Průzkumy ukázaly, že rostliny rostoucí v sousedství pelyňku pravého otáčejí své kořeny dovnitř - tedy pryč od pelyňku. Podle dosavadních znalostí to způsobují silné hořčíny, pryskyřice a třísloviny, které ostatní rostliny nesnášejí. Dokonce bršlice kozí noha a pýr plazivý, které jinak přerostou všechno, před zarputilým sousedem v mé zahrádce kapitulovaly. Zato svlačec rolní a vytrvalá slunečnice se nedaly v růstu nijak vyrušit a jejich výhonky prorostly dokonce i do samotného pelyňku. S pelyňkem jsou problémy i v živočišné říši. V jeho blízkosti se nechtějí zdržovat žížaly, na květech jen zřídka objevíme motýly a včely.


Tuto knihu Tradiční zahrádka koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz












Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !